:
Логотип Євробачення-2020 святкує 65-річчя пісенного конкурсу

Логотип Євробачення-2020 святкує 65-річчя пісенного конкурсу

28 листопада 2019

Міжнародний пісенний конкурс Євробачення-2020 презентував логотип цьогорічного конкурсу, який відбудеться в Нідерландах. У новому лого абстрактно представлені кольори прапорів 41 країни-учасниці 2020 року, розміщені в порядку їхньої першої участі в конкурсі.

Логотип розробила нідерландська агенція CLEVER°FRANKE, узявши за основу дизайн попередніх логотипів конкурсу, який проходив у Нідерландах у 1970, 1976 та 1980 роках.

Організатори зазначають, що пісенний конкурс Євробачення був заснований через десять років після Другої світової війни й мав на меті об’єднати країни Європи за допомогою музики. Символічно, що у 2020 році конкурс відбудеться в Роттердамі — через 75 років після звільнення Нідерландів та через 80 років після руйнівного обстрілу міста. Творці логотипа запевняють, що він підсилить меседж об’єднання Європи та дасть змогу відсвяткувати 65-ту річницю конкурсу на сучасний лад.

Нагадаємо, 16 жовтня Суспільне та СТБ розпочали Національний відбір на Євробачення-2020. Цього року фінансову підтримку переможцю Національного відбору під час підготовки, поїздки та перебування на конкурсі Євробачення надаватиме UA: Суспільне мовлення. Витрати на проведення кастингу та телевізійну частину Національного відбору бере на себе телеканал СТБ.

Читайте також: