:
Уперше в Україні вручення Нобелівської премії покажуть наживо — на Суспільному

Уперше в Україні вручення Нобелівської премії покажуть наживо — на Суспільному

06 грудня 2019

У вівторок, 10 грудня, суспільні телеканали UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА о 13:45 та 16:40 транслюватимуть церемонію нагородження Нобелівських лауреатів 2019 — уперше в історії українського телебачення.

У межах спецпроєкту «Церемонія нагородження Нобелівських лауреатів 2019» Суспільне покаже прямі ефіри із церемонії вручення премії миру з Осло (Норвегія) та вручення премій із фізики, хімії, медицини, літератури й економіки зі Стокгольма (Швеція). Трансляція відбуватиметься впродовж п’яти годин.

«Уперше в Україні вручення Нобелівської премії транслюватимуть наживо, і зробить це Суспільний мовник. По-перше — це важливо, бо популяризуємо найголовніші світові досягнення. А по-друге, це просто красиво, адже раз на рік наука стає справді видовищем: червона доріжка, оркестри, елегантний одяг, урочисте та розкішне світло», — зазначила виконавча продюсерка Суспільного Катерина Феленюк.

Протягом трансляції церемонії глядачі Суспільного також побачать програму з ведучим Тимуром Мірошниченком, у якій докладно дізнаються історію Нобелівської премії, а також цікавинки про церемонію нагородження та банкет після урочистої частини.

У програмі про Нобелівську премію глядачі Суспільного дізнаються від українських науковців, за які досягнення у всіх цьогорічних номінаціях лауреати отримають премії. Кандидат політичних наук і директор Школи політичної аналітики НаУКМА Максим Яковлєв розповість про премію миру, а генетикиня та кандидатка біологічних наук, старша наукова співробітниця Інституту фізіології ім. О. Богомольця Тетяна Древицька розповість про премію з медицини.

Зі свого боку кандидат фізико-математичних наук, науковець із Дрезденського інституту твердого тіла та досліджень матеріалів Олег Фея розповість про внесок лауреата Нобелівської премії з фізики, а літературна критикиня й редакторка видавництва «Темпора» Богдана Романцова говоритиме про премію з літератури.

Зазначимо, трансляція спецпроєкту «Церемонія нагородження Нобелівських лауреатів 2019» відбуватиметься двома блоками — перший розпочнеться у вівторок, 10 грудня, о 13:45 і триватиме до 15:40, а другий буде в ефірі з 16:40 до 19:30.

Нагадаємо, 7 грудня о 20:00 суспільні телеканали UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА вперше в історії українського телебачення покажуть наживо церемонію вручення премій Європейської кіноакадемії.

Фотографувала Марта Шевченко

Читайте також: