:
Суспільне ексклюзивно транслює Чемпіонат світу з флорболу серед жінок 2019

Суспільне ексклюзивно транслює Чемпіонат світу з флорболу серед жінок 2019

06 грудня 2019

Суспільний мовник ексклюзивно транслюватиме наживо Чемпіонат світу з флорболу – вперше на українському телебаченні. Цього року Чемпіонат світу з флорболу серед жінок проходитиме з 7 по 15 грудня в місті Невшатель (Швейцарія), і першу трансляцію – матч-відкриття чемпіонату – глядачі побачать вже цієї суботи, 7 грудня, о 16:10 на суспільному телеканалі UA: ПЕРШИЙ та цифровій платформі Суспільного UA: СПОРТ.

15 грудня відбудуться основні матчі Чемпіонату світу з флорболу серед жінок:

9:30 – перший півфінал;

11:00 – другий півфінал;

18:00 – матч за третє місце;

01:05 – фінал.

Флорбол – це один з різновидів хокею, в якому замість шайби використовують пластиковий м’яч з круглими отворами, а для ударів – пластикову ключку. Гра трохи схожа на хокей без шайби та хокей без льодового майданчика, але всі ці ігри відрізняються правилами. У флорболі кожна команда налічує п’ять польових гравців та одного воротаря. Гравці можуть зупиняти м’яч ногою, проте контролювати м’яч та наносити удари по воротах дозволяється лише ключкою. Гра триває три періоди по 20 хвилин, проте третій грають лише якщо за перші два періоди команди зіграли внічию.

Батьківщиною флорболу є Швеція. Створений у 70-их роках минулого століття, цей вид спорту досить швидко став популярним в Європі, особливо у скандинавських країнах. Змагання з флорболу динамічні та захопливі, тож за останні роки він набув популярності й в Україні.

Дивіться прямі трансляції найцікавіших спортивний подій світу та вболівайте разом із Суспільним!

Читайте також: