:
Суспільне мовитиме наживо із церемонії вручення Нобелівської премії

Суспільне мовитиме наживо із церемонії вручення Нобелівської премії

09 грудня 2019

Уперше в історії українського телебачення Суспільний мовник покаже пряму трансляцію церемонії нагородження Нобелівських лауреатів, а також ексклюзивні інтерв’ю з представниками Нобелівського комітету та Нобелівської асамблеї.

Пряму трансляцію церемонії нагородження Нобелівських лауреатів з Осло та Стокгольма спеціально для Суспільного коментуватиме український дипломат і громадський діяч, ексзаступник міністра закордонних справ України Данило Лубківський.

Знімальна група «Новин» на Суспільному — кореспондентка Олена Блізнякова та оператор Олександр Тимінський — уже прибули до Стокгольма, щоб показати глядачам найцікавіше та поспілкуватися зі знаменитими вченими. Уже цього вівторка, 10 грудня, спеціальні включення зі Стокгольма вийдуть у спецпроєкті Суспільного «Церемонія нагородження Нобелівських лауреатів 2019».

Зокрема, глядачі суспільних телеканалів UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА дізнаються, наскільки важко було визначити цьогорічних лауреатів із фізики, від самого голови Нобелівського комітету з фізики Шведської королівської академії наук Матса Ларссона. Матс Ларссон уже поділився, що на цьогорічну церемонію вручення Нобелівської премії одягне медаль, яку отримав до 100-річного ювілею Академії наук України. Команда «Новин» на Суспільному готує також інтерв’ю з іншими представниками Нобелівських комітетів та Нобелівської асамблеї.

Нагадаємо, уже завтра, 10 грудня, суспільні телеканали покажуть спецпроєкт «Кому Нобеля?», який транслюватимуть двома блоками — перший розпочнеться о 13:45 і триватиме до 15:45, а другий буде в ефірі з 16:25 до 19:35. У межах спецпроєкту глядачі Суспільного також побачать програму з ведучим Тимуром Мірошниченком, у якій докладно дізнаються історію Нобелівської премії та багато цікавого про причетність України до долі нобелівських лауреатів.

Читайте також: