:
«Російські ведучі розбестили українського глядача» — ведуча «Зворотного відліку» Мирослава Барчук

«Російські ведучі розбестили українського глядача» — ведуча «Зворотного відліку» Мирослава Барчук

03 січня 2020

Команда політичного токшоу «Зворотний відлік» на Суспільному пішла на нетривалі зимові канікули, щоб уже скоро вийти на екрани з новими темами та залучити до головної дискусії країни відомих політичних і громадських діячів.

Політичне токшоу «Зворотний відлік» стартувало цього року на теле- й радіоканалах та цифрових платформах Суспільного мовника, присвятивши свої ефіри президентській і парламентській передвиборчим кампаніям, а також післявиборчому періоду. Гостями ефірів були кандидати в президенти, міністри, народні депутати й високопосадовці.

Упродовж трьох сезонів «Зворотний відлік» зберігає свої основні цінності: об’єктивність та незалежність. Головна дискусія країни матиме й надалі формат «без теплих ванн» для політиків.

Ведучі Павло Казарін і Мирослава Барчук, яких полюбили глядачі Суспільного, поділилися своїми спогадами та враженнями від останнього сезону токшоу.

«Повернути розумну розмову»

«Для мене те, як влада ходить на ефіри Суспільного телебачення, є певним маркером розуміння важливості й місії Суспільного як такого, — розповідає ведуча політичного токшоу «Зворотний відлік» Мирослава Барчук. — Нам досить непросто витягнути представників монобільшості, тобто влади, на ефір. Представники інших фракцій приходять до нас більш охоче, ніж представники «Слуги народу». Російські ведучі, які розбестили українського глядача, перетворивши змістовні політичні розмови просто на шоу, цирк і мордобій, відповідальні за все: за вибір, за градус інтелекту в політичних токшоу. Ми ж намагаємося повернути розумну розмову, і мені прикро, що багато віп-персон від влади й важливих спікерів обирають олігархічні канали та політичні токшоу з російськими ведучими».

«Кожен випуск для мене ставав відкриттям»

«Віп-гості переважно надають перевагу тим програмам, де вони не чекають складних запитань і можуть розраховувати на формат «теплої ванни», — зазначає ведучий токшоу «Зворотний відлік» Павло Казарін. — Після виборів був цікавий період, тому що в суспільстві були дуже різні сподівання від нової влади. Володимир Зеленський і його політична сила за час виборів прагнули сподобатися максимальній кількості виборців, тому вони давали неконкретні відповіді на максимально конкретні запитання. У результаті в частини суспільства з’явився дефіцит розуміння, хто саме очолює країну, яка саме політична сила становить монобільшість у парламенті. Нам було важливо отримати відповіді на багато запитань, саме тому особисто мені було цікаво створювати цю програму. Кожен випуск для мене якоюсь мірою ставав відкриттям. Та ж партія «Слуга народу» виявилася партією дуже різних людей, і я досі ставлю собі запитання, чи міг статися інший збіг обставин, що дав би змогу настільки різним людям із настільки різними ціннісними та етичними установками опинитися всередині одного політичного колективу. Саме це змушує мене з такою цікавістю вглядатися в майбутнє».

Нагадаємо, у четвер, 26 грудня, вийшов підсумковий у цьому сезоні випуск політичного токшоу «Зворотний відлік». Головну дискусію країни на Суспільному «Зворотний відлік» у моніторингу Ради Європи назвали найбільш збалансованим політичним токшоу на українському телебаченні.

Фотографував Володимир Шевчук

Читайте також: