:
Суспільне отримає права на трансляцію чемпіонатів із біатлону

Суспільне отримає права на трансляцію чемпіонатів із біатлону

20 лютого 2020

Міжнародна спілка біатлоністів (IBU) та Eurovision Sport подовжили довгострокове партнерство щодо виключних медіаправ, завдяки чому UA: Суспільне мовлення отримає доступ до трансляцій етапів чотирьох Кубків світу, Чемпіонатів світу та інших подій IBU.

За цим договором UA: Суспільне мовлення матиме доступ до всіх річних Кубків світу, разом із річними Чемпіонатами світу та іншими подіями IBU, зокрема Кубком IBU, Молодіжними чемпіонатами світу з біатлону й Чемпіонатами Європи з біатлону.

За словами члена правління UA: Суспільне мовлення, відповідального за платформу телебачення, Ярослава Лодигіна, показники переглядів Чемпіонатів із біатлону зростають щороку.

«У нас були права на трансляції на сезони 2021–2022 року, а тепер будуть до сезонів 2025–2026 року. Цей сезон Чемпіонату світу з біатлону є найкращим в історії трансляції Суспільного, показники переглядів зросли на 35–45% залежно від аудиторії. Нещодавно оновили сайт «Суспільне Біатлон», кількість користувачів сайту збільшилася на 30%, а перегляди — на 10%. Загалом перегони Чемпіонату світу з біатлону на діджитал-платформі переглянули понад мільйон разів! Я дуже радію, що українці так люблять біатлон, бо й сам уболіваю за наших в Антгольц-Антерсельві», — зазначив Ярослав Лодигін.

Договір гарантує продовження доступу для висвітлення висококласних світових змагань із біатлону по всьому світу на різноманітних платформах. Відколи підписали перший договір двадцять років тому, європейська аудиторія полюбила біатлон, тому цінність договору значно зросла за цей час.

«Ми дуже раді поновити наше довгострокове партнерство з Eurovision Sport. Договір свідчить про популярність біатлону в Європі та в усьому світі й демонструє великий інтерес до перегляду нових подій. Значне збільшення доходу гарантуватиме розвиток нашого спорту, наших спортсменів, наших національних федерацій та наших організаційних комітетів відповідно до цілей, визначених у нашому стратегічному плані Target 26», — сказав президент IBU Олле Далін.

Договір підписали в Антерсельві (Італія), нині триває Чемпіонат світу з біатлону, який наживо транслюють 18 членів ЄМС у Європі, серед яких — UA: Суспільне мовлення та низка інших мовників світу.

Нагадаємо, суспільний телеканал UA: ПЕРШИЙ та цифрова платформа «Суспільне Біатлон» транслюють видовищні змагання Чемпіонату світу з біатлону.

Читайте також: