:
UA: ПЕРШИЙ покаже фільм-розслідування «Король контрабанди»

UA: ПЕРШИЙ покаже фільм-розслідування «Король контрабанди»

24 лютого 2020

У середу, 26 лютого, о 21:40 суспільний телеканал UA: ПЕРШИЙ транслюватиме фільм-розслідування проєкту Слідство.Інфо «Король контрабанди».

Герой матеріалу — український бізнесмен Вадим Альперін, який, за словами розслідувачів, завдяки великим грошам та зв’язкам змусив державу працювати на себе. Уперше про нього заговорили 2008 року, коли сомалійські пірати захопили судно «Фаїна», яке належало підприємцю, з українськими моряками на борту. Після цих подій Альперін зник з інформаційного простору.

Наприкінці 2019-го українські правоохоронці здійснили масштабну спецоперацію та викрили митні схеми бізнесмена. Журналісти проєкту Слідство.Інфо дізналися, що наразі детективи продовжують розслідування проти Вадима Альперіна та, як вони стверджують, його спільників із митниці.

«Ми отримали докази того, що Вадим Альперін купував посадових осіб у правоохоронній та судовій системах, щоб владнати власні проблеми й сприяти розслідуванням щодо своїх конкурентів. Тим слідчим, які намагалися боротися з його схемами, він мстився», — зазначають розслідувачі.

Дивіться фільм-розслідування «Король контрабанди» 26 лютого о 21:40 на телеканалі UA: ПЕРШИЙ та в соцмережах Суспільного.

Слідство.Інфо — незалежна розслідувальна агенція, створена 2012 року.

Читайте також: