:
Суспільне оголошує відбір на Євробачення юних музикантів

Суспільне оголошує відбір на Євробачення юних музикантів

25 лютого 2020

Сьогодні, 25 лютого, розпочався прийом заявок на участь у відборі міжнародного конкурсу «Євробачення юних музикантів-2020».

«Прекрасна новина, що Суспільний мовник долучиться до конкурсу «Євробачення юних музикантів-2020». Для нас це можливість представити на міжнародній арені юних українців, які принесуть нашій країні славу! Суспільний мовник вважає своєю місією розвиток та популяризацію академічної музики, яка зазвичай не цікавить приватні медіагрупи», — зазначив член правління UA: Суспільне мовлення, відповідальний за платформу телебачення, Ярослав Лодигін.

Усі охочі можуть заповнити анкету за посиланням.

До участі у відборі допускаються учасники, які мають відповідати таким критеріям:

  • громадяни України або особи, які офіційно проживають в Україні не менше ніж 2 роки до дати фіналу Міжнародного конкурсу (21 червня 2020 року);
  • особи віком не менше ніж 12 років і не більше ніж 21 рік на день проведення фіналу Міжнародного конкурсу (народилися не раніше ніж 2 червня 1998 року та не пізніше ніж 21 червня 2008 року);
  • особи, які навчаються з повним академічним навантаженням (не професіонали);
  • особи, які не були лауреатами міжнародного конкурсу «Євробачення юних музикантів» в минулі роки.

Дедлайн прийому анкет на участь у відборі до 9 березня включно. Опрацьовуватимуть заявки до 22 березня. До 6 квітня оголосять представника України на міжнародному конкурсі «Євробачення юних музикантів-2020».

Євробачення юних музикантів-2020 відбудеться в місті Загребі (Хорватія). 17 червня глядачі побачать півфінал, а вже 21 червня — фінал.

Нагадаємо, разом з Україною в міжнародному конкурсі братимуть участь ще десять країн.

Євробачення юних музикантів — конкурс виконавців класичної музики віком від 12 до 21 року, який проводять раз на два роки. Уперше конкурс відбувся 11 травня 1982 року в Манчестері (Великобританія), і в ньому взяло участь шість країн. Тоді переможцем став представник Німеччини Маркус Павлік. Україна вже брала участь у цьому конкурсі 2012 року.

Читайте також: