:
Дитяче Євробачення-2020 відбудеться в Польщі вдруге

Дитяче Євробачення-2020 відбудеться в Польщі вдруге

11 березня 2020

Польський суспільний мовник (Telewizja Polska) прийматиме пісенний конкурс «Дитяче Євробачення» 2020 року. Уперше в історії конкурсу його другий раз поспіль проводить одна країна.

Дату й місце проведення Дитячого Євробачення-2020 оголосять пізніше.

«Ми раді, що польський суспільний мовник знову ввійде в історію, приймаючи пісенний конкурс «Євробачення» 2020 року. Торішня подія в Глівіце визначила новий орієнтир для змагань. Приголомшливе шоу вивело конкурс на новий рівень, і ми раді, що знову працюватимемо з талановитою командою мовника цього року», — прокоментував керівник подій наживо Європейської мовної спілки Джон Ола Сенд.

Минулого року перемогу здобула дванадцятирічна Вікі Габор. Набравши найвищу кількість балів — 278, вона стала першою представницею Польщі, яка виграла конкурс.

Нагадаємо, представниця України на Дитячому Євробаченні-2019 Софія Іванько посіла 15-те місце з піснею The Spirit оf Music. Цього року UA: Суспільне мовлення розглядає можливість проведення фіналу нацвідбору на Дитяче Євробачення-2020 на великій сцені.

Пісенний конкурс «Дитяче Євробачення» вперше відбувся 2003 року. Відтоді в ньому взяли участь загалом 39 країн. Грузія перемагала в конкурсі найбільше разів: у 2008, 2011 та 2016 роках. Польща, Білорусь, Мальта й Росія вигравали двічі.

Читайте також: