:
Трансляції 9-го етапу Кубка світу в Голменколлені скасували через припинення змагань

Трансляції 9-го етапу Кубка світу в Голменколлені скасували через припинення змагань

13 березня 2020

9-й етап Кубка світу з біатлону сезону 2019/2020, який мав відбутися з 20 до 22 березня в норвезькому Голменколлені, офіційно скасували. Причина — загроза поширення коронавірусу.

Організатори вирішили скасувати змагання за рекомендаціями місцевої влади. Також у заяві, розміщеній на сайті організаторів етапу в Голменколлені, ідеться про те, що 9-й етап Кубка світу з біатлону не буде перенесений або відкладений на іншу дату. Отож 8-й етап у фінському Контіолахті стане завершальним у сезоні 2019/2020.

Продюсерка творчого об’єднання спортивних програм Суспільного Лариса Рябова прокоментувала ситуацію: «Такого в історії ще не було, щоб етапи Кубка світу скасовували. Були перенесення через погодні умови, були зміщення в часі: на кілька годин або день. На чемпіонаті Європи змагання переносили з однієї країни в іншу. Але повне скасування етапу відбувається вперше».

Спортивний коментатор Суспільного Владислав Шалота поділився своїми думками з приводу дострокового завершення сезону.

«Голменколлен, як на мене, один із найатмосферніших та найдрайвовіших етапів сезону. По-перше, у Норвегії дуже люблять біатлон. Там неймовірно заряджена публіка. По-друге, ми звикли, що в Голменколлені зазвичай вирішується доля сезону. Тут мова й про глобуси, і про загальний залік, і про Кубок націй. Через скасування дев’ятого етапу весь сезон стає якимось «неповноцінним». Але здоров’я людей важливіше за будь-який Кубок націй, будь-який глобус, тож із рішенням організаторів абсолютно погоджуюся. А ще прикро через те, що Голменколлен є одним із найфартовіших етапів для збірної України. Наші біатлоністи здобули там багато нагород. Тепер будемо з нетерпінням чекати нового сезону й сподіватися, що такі ситуації більше не загрожуватимуть здоров’ю спортсменів та вболівальників. І не впливатимуть на календар змагань», — розповів Владислав Шалота.

За змінами в трансляції наступного тижня стежте на сайті UA: ПЕРШИЙ.

Нагадаємо, нині триває етап у фінському Контіолахті. Прямі трансляції дивіться на каналі UA: ПЕРШИЙ і цифровій платформі Суспільне Біатлон.

Читайте також: