:
Літні Олімпійські ігри в Токіо-2020 — офіційно відклали

Літні Олімпійські ігри в Токіо-2020 — офіційно відклали

24 березня 2020

Літні Олімпійські ігри-2020 у Токіо відклали через світову пандемію коронавірусу. Про це офіційно повідомив Міжнародний олімпійський комітет.

Рішення про перенесення змагань ухвалив МОК спільно з організаторами ігор у Токіо відповідно до рекомендацій Всесвітньої організації охорони здоров’я.

У заяві на офіційному сайті йдеться про те, що Олімпійські ігри в Токіо перенесуть на дату не пізніше ніж літо 2021 року. Президент МОК Томас Бах та прем’єр-міністр Японії Сіндзо Абе зазначили, що найважливіше — здоров’я і безпека спортсменів та всієї олімпійської спільноти.

«Ми чекали цієї новини з дня на день, чесно кажучи. Спочатку змушені були поставити на паузу спортивні новини на UA: ПЕРШИЙ, оскільки більше немає жодних інфоприводів, усе скасували. Звісно, перенесення Олімпіади — великий удар для всіх, адже це сталося вперше в історії ігор. Ми як Суспільний мовник шукатимемо варіантів, як розрадити наших глядачів — спортивних уболівальників», — зазначив голова правління UA: Суспільне мовлення Зураб Аласанія.

Нагадаємо, Олімпійські ігри в Токіо мали відбутися з 24 липня до 9 серпня 2020 року. Суспільний телеканал UA: ПЕРШИЙ є офіційним транслятором змагань в Україні.

Читайте також: