:
UA: ПЕРШИЙ отримав партнерську допомогу для технічного забезпечення прямоефірних трансляцій

UA: ПЕРШИЙ отримав партнерську допомогу для технічного забезпечення прямоефірних трансляцій

06 квітня 2020

Співпраця Суспільного мовника та трьох компаній-партнерів забезпечить глядачів якісними прямими включеннями з місць оперативних подій.

Технічні партнери Суспільного мовника на період карантину за власною ініціативою надали в тимчасове безоплатне користування свої ресурси, аби допомогти знімальним групам, які працюють на місці гарячих подій. Надана технічна та технологічна допомога дає змогу забезпечувати якісні й стабільні прямі включення в програмах «Новини», «Тема дня» та під час марафону «На карантині».

Сучасні пристрої LiveU, які надала компанія Vision House, дають змогу використовувати мобільний інтернет для передавання телевізійного сигналу ефірної якості. Супутниковий оператор SES ASTRA AB надає супутникову ємність та послугу аплінку, а інтернет-провайдер Cosmonova роздає ай-пі сигнал.

Завдяки допомозі партнерів Суспільний мовник значно розширив технічні можливості для прямих репортажних трансляцій із місця подій. Нині головну увагу журналісти Суспільного приділяють ситуації навколо епідемії коронавірусу. Постійні прямі включення з лікарень, трансляція брифінгів, які проводять Міністерство охорони здоров’я та інші державні органи, включення з областей, миттєві виїзди в точки гарячих подій із виходом в ефір «просто зараз» — такого контенту в ефірі значно побільшало.

Особливу цінність надані ресурси набувають у ситуації, коли роботу Суспільного мовника фактично заблоковано вже майже два місяці. Виконавчою службою заарештовано рахунки компанії через борг держави компанії «Євроньюз», гарантоване законом фінансування мовника зупинено, а карантинні обмеження змусили перевести значну кількість працівників на дистанційну роботу та позбавили компанію сотень годин якісного контенту.

«Той ресурс, який нам надали партнери, надзвичайно цінний. В умовах, коли країна паралізована карантином і щодня новини про поширення коронавірусу вселяють тривогу, ми отримали дуже потрібну техніку, яка допоможе нам бути тут і тепер із нашим глядачем. Ми вдячні партнерам, які розуміють важливість Суспільного мовника, особливо в часи пандемії, і ми можемо ще якісніше та оперативніше надавати таку необхідну нині об’єктивну інформацію», — зазначив член правління, відповідальний за платформу телебачення, Ярослав Лодигін.

Нагадаємо, марафон «На карантині», який стартував 19 березня, уже бачили 7,4 млн глядачів. У середньому щодня марафон дивляться 1,7 млн українців за аудиторією Universe.



Читайте також: