:
UA: ПЕРШИЙ у першому кварталі зріс за всіма аудиторіями

UA: ПЕРШИЙ у першому кварталі зріс за всіма аудиторіями

10 квітня 2020

У першому кварталі 2020 року порівняно з торішнім першим кварталом частка телеканалу UA: ПЕРШИЙ за аудиторією 4+ (уся Україна) зросла на 58%, за аудиторією 18+ — на 55%, за аудиторією 18–54 (в містах 50+) — на 23%.

Так, частка переглядів телеканалу UA: ПЕРШИЙ за аудиторією 4+ становила 1,01%, за аудиторією 18+ підвищилася до 1,07%, за аудиторією 18–54 (50+) — 0,48%.

Зростанню в першому кварталі 2020 року, зокрема, сприяли трансляції біатлону, збільшення перегляду через супутник, початок трансляції марафону «На карантині» та релігійних богослужінь.

«Я дуже задоволений зростанням показників телеканалу UA: ПЕРШИЙ, — зазначив генеральний продюсер дирекції Суспільного телебачення Григорій Тичина. — Пов’язую це з кількома факторами. По-перше, канал перейшов до жорсткого лінійного програмування: вибудувано слоти, лінійки програм та серіалів, аби телеглядач звикав до того, що щодня в той самий час чи щовихідних починається певний проєкт.

По-друге, ми запровадили практику безшовного програмування: усю рекламу, яка стояла на стиках між програмами й фільмами, перенесли всередину продукту. Так ми досягли перетікання аудиторії, яку зібрав попередній слот: тепер її набагато простіше передати наступному слотові.

Крім того, телеканал має довгу історію трансляцій міжнародних змагань із біатлону, і, аналізуючи динаміку кількарічної трансляції, ми бачимо стійку тенденцію до зростання переглядів. Цього року трансляції біатлону були рекордними для UA: ПЕРШИЙ і відчутно вплинули на загальні цифри. Ці фактори дають нам передумови для того, щоб зберігати позитивну динаміку в рейтингах і частці аудиторії телеканалу UA: ПЕРШИЙ».

Зазначимо, що понад 11,5 млн глядачів увімкнули «Новини» на телеканалі UA: ПЕРШИЙ у березні цього року.

* Дані ТВ-панелі належать ІТК; дослідник — Nielsen; моніторинг — Комунікаційний Альянс та представлені UA: ПЕРШИЙ. Дані наведено для аудиторій 18+, 18–54 (50+) за показниками rat%, shr%, cov#. Докладно — у глосарії ІТК.

Читайте також: