:
UA: ПЕРШИЙ покаже на вихідних стрічки «Завтра» та «Моя краля»

UA: ПЕРШИЙ покаже на вихідних стрічки «Завтра» та «Моя краля»

10 квітня 2020

У вихідні, 11 та 12 квітня, суспільний телеканал UA: ПЕРШИЙ покаже фільми з відомими французькими акторками Мелані Лоран та Жульєт Бінош у головних ролях. Початок кіносеансу на каналі о 22:00.

У суботу, 11 квітня, глядачі побачать документальний фільм «Завтра». Режисерами й героями фільму стали акторка Мелані Лоран і французький письменник Сиріл Діон. Їх зацікавили дослідження, у яких ідеться про екологічні загрози й можливу загибель людства до 2100 року. Для пошуку порятунку вони вирушають у десять країн світу — Францію, Данію, Фінляндію, Бельгію, Індію, Великобританію, США, Швейцарію, Швецію та Ісландію. Експедиція зустрічається з фахівцями, які працюють у сфері сільського господарства, енергетики, економіки, демократії та освіти. Зібравши їхні думки воєдино, автори фільму показали, яким може бути суспільство майбутнього. Стрічка отримала премію «Сезар» за найкращий документальний фiльм 2016 року.

У неділю, 12 квітня, ітиме комедія «Моя краля» режисера Брюно Дюмона. Одну з головних ролей виконує володарка «Оскара» та багатьох інших нагород Жульєт Бінош. Події фільму відбуваються на півночі Франції 1910 року. Кілька туристів, які відпочивають на пляжі, безслідно зникають. Можливо, ці події пов’язані з тихою бухтою, де живуть два сімейства: бідні паромники та заможні буржуа. Інспектор Альфред Машен і його помічник Мальфуа беруться за розслідування справи в цьому провінційному райському куточку. Фільм номінували на «Золоту пальмову гілку» Каннського кінофестивалю 2016 року.

Нагадаємо, суспільний телеканал UA: ПЕРШИЙ щовихідних транслює відомі українські та закордонні фільми.

Читайте також: