:
Прем’єра програми «Країна пісень» на UA: ПЕРШИЙ

Прем’єра програми «Країна пісень» на UA: ПЕРШИЙ

20 квітня 2020

20 квітня на суспільному телеканалі UA: ПЕРШИЙ стартує нова фольклорна музична програма «Країна пісень». Ведучі Іванка Червінська та Сергій Фоменко, мандруючи країною, збирають автентичні пісні й розповідають унікальні історії про їх виконавців.

О 15:00 вийдуть одразу два випуски, а з 25 квітня щосуботи дивіться наступні випуски.

Перший сезон, який охоплює 12 епізодів, має назву «Легенди». Під гаслом «Зворушливі історії простих людей» програма розповість про життя співаків із народу: священника, який керує фольклорним колективом, двох жінок, що відроджують старовинні обряди у своєму селі, чоловіка, який збирає народні інструменти й навіть сам їх майструє.

«Кожен колектив, кожен герой — легенда: чи то літня жінка, яка в сімдесят без проблем відтискається від підлоги десять разів та вправно керує моторолером, чи то переселенка зі сходу, котра об’єднала народною піснею ціле село. Чи чудовий кулінар і фольклорист, завдяки якому сімдесятирічні бабусі побачили світ та показали український фольклор у Європі. Кожна історія унікальна, як й українські народні пісні, яких співають наші герої. «Країна пісень» — це люди, для яких народна пісня не лише слова, покладені на музику. Це можливість спілкуватися з однодумцями, це історія предків, а для декого — навіть сенс життя», — розповів виконавчий продюсер творчого об’єднання розважального мовлення телеканалу UA: ПЕРШИЙ Станіслав Мєдвєдєв.

Ведучі програми «Країна пісень» своє життя також пов’язали з фольклором. Етноспівачка Іванка Червінська в піснях міксує українську народну музику з джазом, блюзом, стилем босанова, латиноамериканськими та східними мотивами.

Сергій Фоменко, лідер гурту «Мандри», поєднує рок й естраду з фольклором. Він поділився враженнями від участі в зйомках програми: «Це фантастична історія з погляду відкриття розмаїття нашої країни, української пісні й людей. Дивовижна подорож, яка запам’ятається на все життя. Я дізнався багато нових народних пісень. Сподіваюся, для глядачів це буде відкриттям справжньої України і її культури. Особисто для мене це був новий досвід у ролі телеведучого. Я був щирим і не приховував своїх емоцій під час зйомок, думаю, глядачі оцінять це».

У програмі «Країна пісень» прозвучать як популярні, так і рідкісні композиції. Глядачі познайомляться з різними колективами й виконавцями. У кожному з епізодів вони співатимуть народні пісні, розкажуть про їхнє походження та поділяться історіями з власного життя, які нікого не залишать байдужим.

Також у кожному випуску програми ведучі Іванка Червінська та Сергій Фоменко приготують із героями програми страви за старовинними рецептами.

Нагадаємо, 16 квітня о 21:00 у прямому ефірі UA: КУЛЬТУРА та UA: ХАРКІВ культовий український поет Сергій Жадан презентує дві свої книжки — поетичну збірку «Список кораблів» і п’єсу «Хлібне перемир’я».

Читайте також: