:
UA: ПЕРШИЙ до Дня пам’яті Чорнобильської трагедії покаже фільми «Пекельне відрядження» та «Арка»

UA: ПЕРШИЙ до Дня пам’яті Чорнобильської трагедії покаже фільми «Пекельне відрядження» та «Арка»

23 квітня 2020

У неділю, 26 квітня, суспільний телеканал UA: ПЕРШИЙ транслюватиме документальні проєкти до 34-ї річниці Чорнобильської трагедії.

О 12:00 хвилиною мовчання вшанують пам’ять усіх загиблих унаслідок Чорнобильської катастрофи та ліквідаторів, які боролися з наслідками аварії.

О 15:00 дивіться спецвипуск програми «Розсекречена історія. Таємниці Чорнобиля». Історик та ведучий проєкту Олександр Зінченко разом з експертами намагається розібратися в питаннях, на які ще досі немає чіткої відповіді: «Чи була аварія на ЧАЕС спроєктована навмисно та чи можна було уникнути катастрофи?»

О 15:55 відбудеться показ фільму-постсимфонії «Арка». Усього за вісім хвилин автори короткометражки розповідають історію завдовжки в понад 30 років: від аварії на Чорнобильській АЕС до сьогоднішнього часу. Лише за допомогою відеоряду та музики творцям вдалося відтворити атмосферу страшної катастрофи, але й дати надію на майбутнє. Фільм унікальний, адже знімали картину безпосередньо на локації старого саркофага перед тим, як його остаточно накрили новозбудованою аркою.

О 16:04 UA: ПЕРШИЙ покаже документальний фільм власного виробництва «Пекельне відрядження». Деякі герої завжди залишаються поза кадром, адже саме вони й створюють його. Фільм розповідає про операторів українського телебачення, які не побоялися поїхати до Чорнобиля та показали всьому світові масштаби трагедії. Завдяки їм ми дізналися правду, а унікальні кадри назавжди увійшли в історію.

Читайте також: