:
Прямоефірний марафон «На карантині» залишається одним із найрейтинговіших проєктів Суспільного

Прямоефірний марафон «На карантині» залишається одним із найрейтинговіших проєктів Суспільного

30 квітня 2020

Прямоефірний марафон «На карантині», який стартував 19 березня, залишається одним із найрейтинговіших проєктів Суспільного мовника. Майже 11 мільйонів глядачів побачили марафон із дня його виходу в ефір. У середньому показники трансляції на телеканалі UA: ПЕРШИЙ становлять: 0,20% — рейтинг (rat%) та 1,08 — частка (shr%) (за аудиторією Universe).

Щобудня з понеділка по п’ятницю журналісти творчого об’єднання «Суспільна студія», яке працює над марафоном, у прямому ефірі інформують глядачів про найважливіші події в країні та світі й стежать за ситуацією з поширенням коронавірусу. Головне завдання марафону Суспільного мовника «На карантині» — показати звичайних людей та їхні життєві історії в непростих умовах.

Читайте також: Марафон «На карантині» на телеканалі UA: ПЕРШИЙ щодня дивляться 1,7 млн глядачів

Виконавча продюсерка Суспільної студії Наталія Загуменна поділилася досягненнями в роботі над марафоном.

«Від часу запуску ми багато досягли, зокрема згуртували команду й налагодили процес виробництва силами працівників Суспільної студії одночасно двох прямоефірних проєктів — марафону «На карантині» та «Теми дня». Бачимо позитивну тенденцію в рейтингах марафону. Його середня частка вища на двадцять три відсотки, ніж середня частка телеканалу UA: ПЕРШИЙ за цей період. Для нас це однозначно спільна перемога попри всі труднощі, із якими стикається Суспільне останнім часом. Нас дивляться, а отже, довіряють. І саме це мотивує працювати ще продуктивніше, постійно вдосконалюючи наш прямоефірний контент, адже ми усвідомлюємо свою місію як частини Суспільного мовника.

Усі ми об’єдналися задля реалізації спільної мети — оперативного й достовірного висвітлення важливих подій у непростий для країни час. Я щиро вдячна нашим колегам із регіональних філій і департаменту інформаційного мовлення за те, що ми в такі короткі строки змогли відпрацювати механізми співпраці та налагодити ефективну комунікацію, що дало змогу доносити до глядача цікаву й важливу інформацію з усіх куточків України та за її межами.

Саме тому марафон «На карантині» — результат щоденної плідної командної роботи багатьох людей, співпрацею з якими я пишаюся. Упевнена, натхненні й згуртовані команди здатні створювати магію телебачення. Ми робимо все, щоб глядач знав, куди рухається і як змінюється Україна та світ під час пандемії коронавірусу. Цей проєкт — про нові виклики, про нас і наше майбутнє», — розповіла Наталія Загуменна.

Читайте також: Зростання аудиторії та збільшення новинного контенту — як пандемія впливає на суспільні мовники

Марафон «На карантині» є міжплатформовим проєктом Суспільного. На новинному сайті Суспільне Новини публікують цікаві історії з марафону «На карантині». Також на ютуб-сторінці UA: ПЕРШИЙ та фейсбук-сторінках UA: ПЕРШИЙ і Суспільне Новини можна побачити окремі сюжети й прямі трансляції марафону «На карантині».

Для роботи над марафоном об’єдналися всі регіональні філії Суспільного. Щодня глядачі отримують оперативну та правдиву інформацію з різних населених пунктів України.

Також щодня на прямому зв’язку зі студією представники української діаспори й туристи в різних куточках світу розповідають про життя на карантині за кордоном.

Лінійна продюсерка Анастасія Ісаєнкова зазначила, що марафон «На карантині» — можливість професійного зростання для молодих журналістів і команди Суспільного в цілому.

«Робота в умовах карантину — це нова реальність, до якої мало хто був готовий. Але ти маєш адаптуватися й звикнути, працюючи на всі сто. Наші журналісти завжди знаходять можливість зробити цікаві та суспільно корисні включення. Так, Руслан Халапов робив включення з оперативно-диспетчерського відділу Центру екстреної медичної допомоги на початку карантину — і місце, яке не можуть відвідати звичайні українці, ми показали наживо. За декілька тижнів Руслан став свідком, як киянин перепливав Дніпро, аби потрапити до Гідропарку попри заборону на відвідування таких місць. Журналістка Олеся Котубей умикалася з реанімації з лікарем, який розповів та показав, як працює апарат штучної вентиляції легенів. Дар’я Проказа ходила з поліцейськими в рейди. І це лише невелика частина включень, які були в ефірі. Команда Суспільної студії не зупиняється й постійно розробляє теми, що цікавлять глядача», — розповіла вона.

Читайте також: Командна робота всіх регіонів — філії Суспільного в умовах карантину працюють як єдина міжрегіональна платформа

Щотижня ведучі марафону «На карантині» змінюють одне одного: Дарія Гірна, Роман Сухан, Інна Москвіна й Ольга Сніцарчук спілкуються з представниками влади, медиками та галузевими експертами.

У межах марафону команда Суспільної студії створила окрему рубрику — «Зірки на карантині». До студії в онлайн-режимі долучаються українські діячі мистецтва, артисти й виконавці. Серед тих, хто в прямих включеннях поділився своїми карантинними буднями — акторки Ольга Сумська, Римма Зюбіна та Олеся Жураківська, співачка Марія Бурмака, телеведучі Микита Добринін і Маша Єфросиніна, актори Віктор Андрієнко й Володимир Горянський, письменник Андрій Курков та багато інших.

Для любителів спорту наприкінці кожного ефіру марафону додали дайджест спортивних новин програми «Спорт» телеканалу UA: ПЕРШИЙ, де глядачі можуть побачити включення з відомими українськими спортсменами.

Читайте також: Як карантин змінив роботу новинарів Суспільного радіо

Дивіться марафон «На карантині» на суспільному телеканалі UA: ПЕРШИЙ у будні з 13:10 до 16:20 із перервою на випуск «Новин» о 15:00. На всіх регіональних каналах трансляція марафону «На карантині» розпочинається о 13:40. Також марафон доступний на ютуб-каналі UA: ПЕРШИЙ, фейсбук-сторінках UA: ПЕРШИЙ, Суспільне Новини та регіональних філій. В ефірі марафону працюють перекладачі жестовою мовою.

Корисні матеріали, цікаві історії та новини марафону шукайте в соцмережах за хештегом #накарантині.

* Дані ТВ-панелі належать ІТК; дослідник — Nielsen; моніторинг — Комунікаційний Альянс та представлені UA: ПЕРШИЙ. Дані наведено для аудиторій 18+, 18+ (50+), 18+ (50-), 18–54 (50+) за показниками rat%, shr%, cov#. Докладно — у глосарії ІТК.

Читайте також: