:
Гурт Go_A презентував лірик-відео на пісню «Solovey»

Гурт Go_A презентував лірик-відео на пісню «Solovey»

30 квітня 2020

Переможці Національного відбору на Міжнародний пісенний конкурс «Євробачення-2020» гурт Go_A презентував лірик-відео на пісню «Solovey». Відео зі словами пісні підготували для прихильників Євробачення у світі, аби вони могли співати її разом із гуртом.

Уперше в історії Національного відбору перемогу здобула пісня українською мовою, яка мала прозвучати на сцені Євробачення. На написання переможної композиції Нацвідбору солістку Go_A Катерину Павленко надихнула давня народна пісня.

«Ми вирішили випустити лірик-відео транслітом, аби наші іноземні фани мали змогу співати разом із нами українською. Нас часто позначають у сторіз, де люди намагаються співати «Солов’я». Але через те, що не знають нашої мови, у них виникають певні складнощі. Тож ми вирішили спростити всім життя й запустити флешмоб, який заохотить ще більше співати разом із нами», — зазначила солістка гурту Катерина Павленко.

Go_A запрошує долучитися до флешмобу кожного прихильника й записати своє виконання пісні «Solovey». Найкращі з надісланих відео опублікують на сторінках гурту в соцмережах.

Читайте також: Суспільне планує трансляцію концерту Євробачення

На лірик-відео можна почути оновлену версію пісні, яку підготували для виступу в Роттердамі, розповідає мультиінструменталіст та співавтор музики до пісні Тарас Шевченко: «У новій версії краще чути барабани й перкусії та більше динаміки. Це додає їй сучасного звучання. У фінальному варіанті ми отримали супертандем: сучасні біти й фольк у виконанні нашої солістки Каті. Ми хочемо показати, що українська пісня може звучати сучасно».

Зазначимо, гурт Go_A здобуває прихильність фанів у світі: нещодавно переміг у другому раунді ісландського альтернативного Євробачення — шоу Alla leið. Пісня «Solovey» набрала 40 балів.

Нагадаємо, 16 травня о 22:00 UA: Суспільне мовлення покаже альтернативне шоу «Євробачення: Європо, запали світло» наживо на телеканалі UA: ПЕРШИЙ, а також транслюватиме в ефірі UA: Радіо Промінь.

Пісня «Solovey» прозвучить у шоу разом з іншими композиціями цьогорічних учасників та зірок минулих конкурсів «Євробачення».

Читайте також: