:
UA: ПЕРШИЙ покаже фільм-переможець Каннського кінофестивалю «Холодна війна»

UA: ПЕРШИЙ покаже фільм-переможець Каннського кінофестивалю «Холодна війна»

08 травня 2020

Цієї неділі, 10 травня, дивіться на суспільному телеканалі UA: ПЕРШИЙ драматичну стрічку польського режисера Павела Павліковського «Холодна війна». Початок кіносеансу о 22:00.

«Холодна війна» — історія двох протилежностей, які приречені бути разом. Події фільму розгортаються в післявоєнні часи. Диригент Віктор подорожує провінцією Польщі в пошуках виконавців для ансамблю народної пісні. Під час однієї з мандрівок він зустрічає дівчину на ім’я Зула. Між героями спалахують почуття. Віктор та Зула — люди з різних світів, а тому в їхніх стосунках виникає безліч складнощів. Віктор тяжіє до прогресивного Заходу, мріє грати джаз та опинитися якомога далі від комуністичного світу. Зула засуджена на умовний термін за вбивство батька та не хоче покидати батьківщини. Віктор пропонує дівчині втекти з Польщі, але його сподівання марні — Зула вирішує залишитися. Віктор покидає Польщу, а між країнами капіталістичного та соціалістичного таборів опускається залізна завіса.

Читайте також: UA: КУЛЬТУРА покаже добірку фільмів про війну на сході України

2018 року фільм отримав нагороду в номінації «Приз за найкращу режисуру» на Каннському кінофестивалі. Овації після прем’єри тривали 20 хвилин. Також картина мала три номінації кінопремії «Оскар».

Нагадаємо, щотижня суспільний телеканал UA: ПЕРШИЙ транслює якісні українські та закордонні фільми.

Читайте також: