:
На UA: ПЕРШИЙ прем’єра серіалу «Максиміліан та Марія Бургундська»

На UA: ПЕРШИЙ прем’єра серіалу «Максиміліан та Марія Бургундська»

28 травня 2020

У середу, 3 червня, на суспільному телеканалі UA: ПЕРШИЙ відбудеться прем’єра історичної драми «Максиміліан та Марія Бургундська». Серіал показуватимуть у будні — щосереди й щочетверга — та на вихідних.

Серіал «Максиміліан та Марія Бургундська» розповідає про події 1477–1482 років. Марія Бургундська успадковує престол після смерті свого батька — герцога Бургундського Карла Сміливого. Разом із троном дівчина отримує в спадок ворожнечу з французьким королем Людовиком XI. Він давно намагається захопити Бургундію, вважаючи, що ці землі насправді належать Франції. Щоб здобути герцогство, Людовик пропонує Марії одружитися зі своїм малолітнім сином Карлом. Але на перешкоді планові французького короля несподівано стає син імператора Священної Римської імперії — відважний Максиміліан, який також претендує на руку герцогині Марії.

Читайте також: Прем’єра серіалу «Величні Медічі» на UA: КУЛЬТУРА

Серіал захопливо показує гру влади й кохання тогочасного світу та одну з найяскравіших любовних історій середньовіччя — Максиміліана Габсбурга та Марії Бургундської.

Роль Максиміліана Габсбурга зіграв німецький актор Яніс Ніверен, відомий участю у фантастичній серії фільмів «Таймлесс».

Образ Марії Бургундської втілила французька акторка Кріста Тере, яка здобула популярність завдяки фільму «LOL», головну роль у якому зіграла Софі Марсо. Також глядачі Суспільного могли бачити її в стрічці «Гаспар їде на весілля», яку транслювали на каналі UA: КУЛЬТУРА.

Телеглядачі в серіалі «Максиміліан та Марія Бургундська» побачать майже 60 замків і палаців, ландшафти Австрії, Бельгії, Чехії та Угорщини. Для нього виготовили 880 костюмів і сотню обладунків, понад пів тисячі коней залучили в зйомках — і все для того, щоб занурити в часи середньовіччя.

Дивіться серіал «Максиміліан та Марія Бургундська» на суспільному телеканалі UA: ПЕРШИЙ у будні — щосереди й щочетверга о 22:15, а також на вихідних — щосуботи о 19:00 та щонеділі о 18:00.

Читайте також: