:
Суспільне покаже запуск ракети SpaceX у прямому ефірі

Суспільне покаже запуск ракети SpaceX у прямому ефірі

29 травня 2020

Цієї суботи, 30 травня, під час спецефіру програми «Тема дня» телеканал UA: ПЕРШИЙ покаже пряму трансляцію запуску ракети компанії SpaceX Falcon 9 із двома астронавтами NASA на Міжнародну космічну станцію. Початок ефіру о 21:25.

У студії «Теми дня» ведуча Дарія Гірна з експертами обговорить історичну подію — запуск космічного корабля з астронавтами на борту приватною компанією. Також будуть численні включення з фахівцями космічної галузі. Гостями програми стануть голова Державного космічного агентства України Володимир Усов та науковий журналіст і співзасновник Mars Society Ukraine Андрій Філатов.

Читайте також: Про роль журналіста в часи гібридної війни та епохи постправди — інтерв’ю з лауреатом Премії Ґонґадзе Павлом Казаріним

Під час трансляції UA: ПЕРШИЙ покаже в подробицях процес підготовки та запуску ракети зі стартового майданчика в космічному центрі Кеннеді у Флориді. На борту космічного корабля Crew Dragon перебуватимуть два американські астронавти — Боб Бенкен і Дуглас Герлі. Це буде перший запуск астронавтів у космос, здійснений приватною космічною компанією. Заснована підприємцем та винахідником Ілоном Маском компанія SpaceX прямувала до цієї мети 18 років. Запуск запланували на 22:22 за київським часом.

Дивіться обговорення й трансляцію запуску ракети SpaceX у суботу, 30 травня, о 21:25 на телеканалі UA: ПЕРШИЙ та на фейсбук-сторінці UA: ПЕРШИЙ.

Читайте також: