:
Кіновікенд із зірковою Одрі Гепберн на UA: ПЕРШИЙ

Кіновікенд із зірковою Одрі Гепберн на UA: ПЕРШИЙ

05 червня 2020

Уже цих вихідних, 6 та 7 червня, суспільний телеканал UA: ПЕРШИЙ покаже одразу два фільми за участі ікони голлівудського кіно Одрі Гепберн. Легендарну мелодраму «Сніданок у Тіффані» дивіться в суботу, а в неділю — мелодраматичний мюзикл «Кумедне личко». Початок сеансів о 22:00.

Фільм «Сніданок у Тіффані» за однойменною новелою Трумена Капоте світ побачив 1961 року. Фільм переміг у двох номінаціях на «Оскар»: за найкращий музичний супровід Генрі Манчіні й найкращу пісню Генрі Манчіні та Джонні Мерсера.

Читайте також: Прем’єра програми «Світова медицина» на UA: ПЕРШИЙ

Голлі Голайтлі — ексцентрична, приваблива й дещо легковажна дівчина. Їй подобаються вечірки, коштовні прикраси від «Tiffany & Co» та увага чоловіків. Водночас Голлі трохи дивакувата. Вона завжди виходить через вікно, ховає телефон до валізи та не може вибрати імені для свого кота. Голлі мріє знайти чоловіка, який виконає всі її забаганки. Саме в цей час героїня Гепберн знайомиться з Полом Вержаком — письменником, який переїздить до будинку, де мешкає Голлі. Дівчина бачить у ньому чоловіка своєї мрії, навіть не підозрюючи, що Пол, як і вона, живе чужим коштом. Чи переважить кохання прагматизм?

«Кумедне личко» — класика кінематографа в жанрі мюзиклу з Одрі Гепберн та Фредом Астером у головних ролях. Чотири рази фільм номінували на найпрестижнішу премію «Оскар».

Картина відкриває перед глядачами світ моди 50-х років. Редакторка та фотограф жіночого журналу «Quality» в пошуках нового обличчя для обкладинки. Мода — мінлива й швидкоплинна, і тепер просто гарні дівчата вже не вражають публіки. У пошуках інтелектуальної краси журнал організовує фотосесію в невеликому книжковому магазині. Фотограф Дік Ейвері помічає тендітну продавчиню Джоанну Стоктон, яка вражає його своєю кмітливістю та красою. Скромна дівчина нехтує модними тенденціями, однак на вмовляння вирушити на зйомки — погоджується. На горизонті майорить Париж, сповнений життя, кохання та музики.

Нагадаємо, якісні українські й закордонні фільми телеканал UA: ПЕРШИЙ показує щотижня в суботу та неділю.

Читайте також: