:
«Крихка свобода» на Суспільному до Дня звільнення Маріуполя

«Крихка свобода» на Суспільному до Дня звільнення Маріуполя

11 червня 2020

Цієї суботи, 13 червня, на суспільних телеканалах UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА до Дня звільнення Маріуполя вийде документальний фільм «Крихка свобода» режисера Костянтина Кляцкіна про історії полонених. Після показу стрічки головний редактор Суспільного Юрій Макаров та виконавчий продюсер телеканалу UA: КУЛЬТУРА Лук’ян Галкін поспілкуються в студії зі співавтором ідеї фільму, головою Східноукраїнського центру громадських ініціатив Володимиром Щербаченком та героєм стрічки, колишнім полоненим так званої ЛНР Олександром Ретівовим.

Фільм розповідає про українців, які пережили незаконне ув’язнення в підвалах колишньої Луганської обласної державної адміністрації 2014 року після окупації. П’ять героїв фільму поділяться своїми спогадами про перебування в полоні бойовиків. Кожна історія вражає сюрреалістичністю тримання під вартою в стінах Луганської ОДА й реальною сміливістю бранців.

Про важливість документування таких історій та життя після полону глядачі Суспільного дізнаються в розмові з гостями. Дивіться фільм «Крихка свобода» й обговорення на телеканалі UA: ПЕРШИЙ о 21:20 та на UA: КУЛЬТУРА о 22:00.

Читайте також: