:
Вихідні з культовим режисером Паоло Соррентіно на UA: ПЕРШИЙ

Вихідні з культовим режисером Паоло Соррентіно на UA: ПЕРШИЙ

17 червня 2020

20 та 21 червня суспільний телеканал UA: ПЕРШИЙ покаже два фільми одного з найвідоміших італійських режисерів сучасності, творця серіалу «Молодий Папа» — Паоло Соррентіно. У суботу дивіться драматичну комедію «Велика краса», а в неділю — біографічну трагікомедію «Сільвіо та інші». Головні ролі в обох фільмах зіграв Тоні Сервілло. Початок кіносеансів о 22:00.

Фільм «Велика краса» вважають однією з найуспішніших робіт режисера Паоло Соррентіно. 2013 року картина викликала фурор на Каннському кінофестивалі, після чого зібрала ще безліч престижних нагород, зокрема й статуетку «Оскар» як найкращий фільм іноземною мовою. Стрічка Соррентіно є вільною переробкою фільму «Солодке життя» культового режисера Федеріко Фелліні.

Читайте також: Роберт Паттінсон та Джессі Айзенберг у п’ятірці фільмів про чоловіків на UA: КУЛЬТУРА

Що таке краса? Журналіст та в минулому письменник Джеп Гамбарделла гучно святкує своє 65-річчя, а водночас усвідомлює порожнечу всередині. За яскравими масками Риму ховаються фальш та потворність. Ще в молодості Джеп написав роман, який приніс йому шалену популярність, однак свій талант він проміняв на світську публіцистику. Життя Гамбарделли сповнене дорогих вечірок, а з його тераси відкривається краєвид на Колізей. Та все це більше не обходить письменника. Джеп пригадує втрачене кохання, намагаючись відшукати велику красу.

В основі італійсько-французької трагікомедії «Сільвіо та інші» лежить суперечлива історія медіамагната й колишнього прем’єр-міністра Італії Сільвіо Берлусконі. Фільм режисера Соррентіно побачив світ 2018 року й зібрав безліч нагород.

Кожен хоче доторкнутися до живої легенди Сільвіо Берлусконі. Його ім’я гучне, а про розкішні вечірки ходять легенди. Довкола ікони багато інтриг, ним захоплюються молоді красиві жінки. Однак Сільвіо не вічний: йому вже сімдесят, він має проблеми зі здоров’ям, а дружина хоче подати на розлучення. Зовні веселий і рішучий, Берлусконі намагається повернутися до великої політики, не гребуючи жодними засобами, і втекти від старості. Та чи справді Сільвіо Берлусконі всесильний?

Нагадаємо, телеканал UA: ПЕРШИЙ щовихідних транслює якісні українські та закордонні фільми.

Читайте також: