:
Новини без джинси, марафон «На карантині», фільми-розслідування — UA: ПЕРШИЙ у першому півріччі 2020 року наростив рейтингові показники

Новини без джинси, марафон «На карантині», фільми-розслідування — UA: ПЕРШИЙ у першому півріччі 2020 року наростив рейтингові показники

16 липня 2020

За підсумками першого півріччя 2020 року суспільний телеканал UA: ПЕРШИЙ продемонстрував стале зростання частки за базовою аудиторією 18+ (вся Україна). У порівнянні з першим півріччям 2019-го року, частка каналу зросла на 29%, сягнувши показника 0,97%.

Завдяки цьому UA: ПЕРШИЙ, піднявшись на дві позиції, увійшов до топ-20 телеканалів за аудиторією 18+ (вся Україна).

Особливою популярністю у глядачів користуються ранкові й праймові новини, завдяки чому вони увійшли до топ-6 щоденних новин серед усіх українських телеканалів у відповідних слотах. Ранкові новини набрали за півріччя середню частку 1,97%, праймові — 1,41%

Читайте також: Понад 11,5 млн глядачів увімкнули «Новини» на UA: ПЕРШИЙ у березні цього року

Також за даними моніторингового звіту Інституту масової інформації за ІІ квартал 2020 року, в новинах суспільного телеканалу UA: ПЕРШИЙ не знайдено жодного замовного матеріалу.

Одразу після запровадження карантину в Україні, у березні цього року телеканал UA: ПЕРШИЙ запустив в ефір щоденний кількагодинний міжплатформовий проєкт «На карантині» з ведучими Дарією Гірною та Ольгою Сніцарчук, Романом Суханом та Інною Москвіною, який упродовж трьох місяців оперативно повідомляв найважливіші новини та інформував про епідеміологічну ситуацію в усіх регіонах України. Частка марафону склала 1,06%, завдяки чому показники відповідного слоту зросли на 28%. На початку червня «На карантині. Марафон» був переформатований у проєкт «Суспільна студія. Марафон». Відтепер, крім висвітлення найважливіших «карантинних» подій в Україні та світі, передача приділяє більше уваги соціальним темам.

Під час карантину, для задоволення духовних потреб вірян, які були обмежені у можливостях відвідувати храми, суспільний телеканал UA: ПЕРШИЙ розпочав трансляції церковних богослужінь, які стали популярними серед глядачів одразу після запровадження. Частка телеканалу у відповідних слотах зросла, у середньому, у 4 рази.

Зокрема, трансляції богослужінь Православної церкви України збирають середню частку 3,8%, Української греко-католицької церкви — 3,65%, Римсько-католицької церкви в Україні — 2,43%.

У першому півріччі 2020 року телеканал розпочав виробництво власних проєктів-розслідувань, які демонструють позитивну динаміку показників. Перша передача з цього циклу, — «Дрогобич», у якій йшлося про причини та обставини обвалу чотириповерхового житлового будинку в місті Дрогобичі, отримала частку 0,78% та другий проєкт, — «Сто років ізоляції», який зазирнув за лаштунки системи психіатричних лікарень в Україні, зібрав частку 0,85% та отримав широкий суспільний та медійний резонанс. У планах Суспільного мовника — виробництво ще кількох розслідувань до кінця цього року.

* Дані ТВ-панелі належать ІТК; дослідник — Nielsen; моніторинг — Комунікаційний Альянс та представлені UA: ПЕРШИЙ. Дані наведено для аудиторій 18+ за показниками shr%. Докладно — у глосарії ІТК.

Читайте також: