:
«Перша шпальта»: хто заробив на пандемії COVID-19 та які наслідки матиме законопроєкт про «зелений тариф»

«Перша шпальта»: хто заробив на пандемії COVID-19 та які наслідки матиме законопроєкт про «зелений тариф»

17 липня 2020

У п’ятницю, 17 липня, о 17:30 на суспільному телеканалі UA: ПЕРШИЙ у програмі «Перша шпальта» ведучі Олег Гавриш та Яна Панюшкіна розкажуть про причини падіння у всіх галузях економіки та чому законопроєкт про «зелену енергетику» викликав невдоволення у підприємців.

За перше півріччя 2020 року падіння внутрішнього валового продукту України становило 6%, зазначено у звіті Міністерства розвитку економіки. Чи справді всі галузі економіки постраждали від пандемії? Журналіст програми Олег Гавриш з’ясував, що відбувалося з бізнесом та хто наростив доходи за цей час.

Читайте також: Справжні історії війни у проєкті «На східному фронті»

Цього тижня уряд ініціював законопроєкт про «зелений тариф», який має закріпити зниження тарифів на електроенергію, що виробляється з вітру, сонця, води та інших альтернативних джерел. Чи потрібен такий закон та як це вплине на розвиток відновлювальних джерел енергетики? Глядачі побачать дискусію на цю тему за участі співзасновника Української асоціації відновлювальної енергетики Ігоря Тинного та радника т.в.о. міністра енергетики Олександра Трохимця.

З 6 липня Верховна рада призначила головою Антимонопольного комітету Ольгу Піщанську. В інтерв’ю з новопризначеною керівницею журналістка Яна Панюшкіна дізналася про першочергові завдання в роботі комітету та чи є на комітет політичний тиск.

Дивіться економічну програму «Перша шпальта» о 17:30 щоп’ятниці на суспільному телеканалі UA: ПЕРШИЙ або у мобільному застосунку suspilne.tv для iOS й Android.

Читайте також: