:
Маріон Котіяр та Джессі Баклі в кіновікенді на UA: ПЕРШИЙ

Маріон Котіяр та Джессі Баклі в кіновікенді на UA: ПЕРШИЙ

23 липня 2020

На вихідних, 25 та 26 липня, суспільний телеканал UA: ПЕРШИЙ покаже два гостросюжетних фільми. У суботу дивіться британський психологічний трилер «Звір», а в неділю — бельгійську драму «Два дні, одна ніч». Початок сеансів о 22:00.

Читайте також: Джазознавець Олексій Коган радить 8 українських джазових виконавців

Картина режисера Майкла Пірса «Звір» занурює глядачів у таємничу й похмуру атмосферу острова Джерсі. Головна героїня Молл святкує своє 27-річчя з родиною, проте домашня вечірка швидко набридає дівчині й та вирушає до клубу. Там дівчина знайомиться з місцевим хлопцем, який починає нахабно залицятися до неї. На допомогу приходить молодий браконьєр Паскаль. Молл закохується, і хлопець відкриває перед нею новий світ за межами її звичного життя. У цей час на острові стається серія загадкових убивств. Паскаль під підозрою, але Молл захищає його, не знаючи про справжнє минуле хлопця. Проте багато чого дівчина не знає і про себе.

Для режисера Майкла Пірса «Звір» став першим повнометражним фільмом. Акторку Джессі Баклі, яка знімалася у відомому серіалі від HBO «Чорнобиль», відзначили премією Британського незалежного кіно в номінації «Найбільш обнадійливий дебют».

Соціальна драма братів Жан-П’єра й Люка Дарденів «Два дні, одна ніч» розповідає про боротьбу особистих інтересів і людяності. Сандра виховує двох дітей та працює на заводі з виготовлення сонячних панелей. Після лікування депресії жінка повертається з вимушеної відпустки й дізнається, що її роботу розподілили між колегами. Компанія більше не потребує послуг Сандри й пропонує працівникам проголосувати: Сандру звільняють і кожен одержить премію, або ж вона залишиться й грошей не дадуть нікому. Сандра має лише вихідні, щоб переконати колег не голосувати за її звільнення.

Фільм представили в програмі 67-го Каннського кінофестивалю. Головну роль виконала французька акторка Маріон Котіяр, яку номінували на найкращу жіночу роль премії «Оскар».

Нагадаємо, телеканал UA: ПЕРШИЙ щовихідних транслює якісні українські й закордонні фільми. Дивіться телеканал UA: ПЕРШИЙ на сайті та в мобільному застосунку suspilne.tv для iOS й Android.

Читайте також: