:
Драматичні кіновечори на UA: ПЕРШИЙ: стрічки «Франц» та «Життя»

Драматичні кіновечори на UA: ПЕРШИЙ: стрічки «Франц» та «Життя»

30 липня 2020

На цих вихідних, 1 та 2 серпня, суспільний телеканал UA: ПЕРШИЙ покаже дві драматичні стрічки. У суботу дивіться воєнну мелодраму «Франц», а в неділю — біографічну драму «Життя». Початок о 22:00.

Читайте також: Від Стуса до Малковича: 11 записів UA: Радіо Культура, на яких поети самі читають свої вірші

Французька кінокартина «Франц» розповідає історію кохання в повоєнні часи. 1919 рік, Європа оговтується після Першої світової війни. Німкеня Анна оплакує свого нареченого Франца, який загинув на війні. Одного разу на могилі коханого дівчина помічає незнайомця. Його звати Адріан, до війни він навчався в Парижі разом із Францом. Анна знайомить Адріана з батьками Франца, за якими доглядає після його смерті. Оточення Анни не хоче приймати Адріана, оскільки він француз, а отже, їхній ворог. Вона зближується з хлопцем, який так схожий на її коханого, однак над ними нависає страшна правда минулого.

Фільм відомого французького режисера Франсуа Озона дебютував на Венеційському міжнародному кінофестивалі 2016 року, де його номінували на звання найкращого фільму.

В основі американської стрічки «Життя» лежить реальна історія становлення культового актора Джеймса Діна. Головний герой Деніс Сток працює фотографом у Лос-Анджелесі, де знімає голлівудських зірок. Деніс утомився від цієї роботи й просить агента підшукати йому місце в Нью-Йорку, ближче до колишньої дружини й сина. На одній із вечірок він знайомиться з молодим актором Джеймсом Діном. Фотограф бачить у хлопцеві потенціал і хоче розкрити його особистість, а не просто показати як виконавця чергової ролі. Між хлопцями зав’язується дружба, і Дін пропонує Денісу їхати з ним. На шляху до слави на них чекає безліч перешкод.

У своєму фільмі голландський режисер Антон Корбейн зібрав зірковий акторський склад: Роберт Паттінсон, Дейн Дехаан, Бен Кінгслі та Джоел Едгертон.

Нагадаємо, канал UA: ПЕРШИЙ щовихідних транслює якісні українські й закордонні фільми. Дивіться телеканал UA: ПЕРШИЙ на сайті та в мобільному застосунку suspilne.tv для iOS й Android.

Читайте також: