:
UA: ПЕРШИЙ покаже фільм-розслідування «Слідство.Інфо. Зірвати банк»

UA: ПЕРШИЙ покаже фільм-розслідування «Слідство.Інфо. Зірвати банк»

26 серпня 2020

У середу, 26 серпня, о 21:40 суспільний телеканал UA: ПЕРШИЙ покаже фільм-розслідування «Слідство.Інфо. Зірвати банк».

Читайте також: Фільм-розслідування Суспільного «Дрогобич 101/1» потрапив до шортлиста Національного конкурсу журналістських розслідувань

У центрі розслідування — ситуація довкола ПриватБанку та його колишнього власника Ігоря Коломойського. 2016 року держава націоналізувала ПриватБанк, однак на цьому історія не закінчилася. Згідно висновків дослідження міжнародної аудиторської компанії Kroll, з банку було виведено 5,5 мільярда доларів. У США, Великій Британії та Україні нині тривають судові розгляди щодо ситуації з банком.

«Ми давно хотіли зробити масштабне, зрозуміле розслідування про те, що відбулося з ПриватБанком. Тим паче, що тепер до махінацій навколо банку прикута увага без перебільшення всього світу — суди тривають у США, Великобританії та Україні. Те, що наші журналісти одержали секретні документи, лише підштовхнуло агенцію до цього. У цій історії стільки драматизму та яскравих характерів, що, упевнена, колись вона ляже в основу художніх фільмів. Нам же приємно бути першими документалістами, хто спробував намалювати загальну картину того, що сталося з ПриватБанком», — розповіла керівниця Слідство.Інфо Анна Бабінець.

За словами авторів фільму-розслідування, у стрічці «Зірвати банк» покажуть, як працювали схеми в ПриватБанку, а також розкажуть про раніше не відомі бізнес і майно Ігоря Коломойського та його бізнес-партнера Геннадія Боголюбова.

Нагадаємо, цьогоріч Суспільне зняло власні фільми-розслідування «Дрогобич 101/1» та «Сто років ізоляції».

Читайте також: