:
4,8 млн глядачів увімкнули спецпроєкти на UA: ПЕРШИЙ 23–24 серпня

4,8 млн глядачів увімкнули спецпроєкти на UA: ПЕРШИЙ 23–24 серпня

27 серпня 2020

Частка суспільного телеканалу UA: ПЕРШИЙ на День Незалежності становила 1,31%, на День Державного прапора — 1,45% за аудиторією 18+. Загалом 4,8 млн глядачів подивилися тематичні спецпроєкти, богослужіння й фільми, котрі транслювали впродовж двох святкових днів.

Прямий ефір Суспільної студії з нагоди Дня Незалежності України, який тривав п’ять годин, переглянули майже 1,9 мільйона глядачів. За основними цільовими аудиторіями програма одержала такі показники: частку 2,81% за аудиторією 18+.

Читайте також: Фільм-розслідування Суспільного «Дрогобич 101/1» потрапив до шортлиста Національного конкурсу журналістських розслідувань

Серед усіх каналів, які транслювали урочистості до Дня Незалежності України, телеканал UA: ПЕРШИЙ посів 4-те місце за часткою серед аудиторії 18+. У слоті з 9:00 до 10:00 ранку UA: ПЕРШИЙ має такі показники: частку 5,53% за аудиторією віком понад 18 років.

У неділю, 23 серпня, найпопулярнішими трансляціями були урочистості з нагоди Дня Державного прапора України із часткою 3,14%, а також ранкові богослужіння із часткою 3,8%. Загалом богослужіння на UA: ПЕРШИЙ цього дня увімкнули 1,1 мільйона глядачів. Спецпроєкт Суспільного «Мій прапор» авторки Євгенії Подобної одержав частку 1% за аудиторією 18+. Фільм розповідає про трьох мешканців Донбасу, які 2014 року залишилися вірними Україні й національному стягові.

Також 23 та 24 серпня телеканал UA: ПЕРШИЙ показав художні фільми «Донбас» та «Дике поле», які разом зібрали перед екранами 1,3 мільйона глядачів за час трансляції. Стрічка режисера Ярослава Лодигіна «Дике поле» мала частку перегляду 1,19%, кінокартина Юрія Лозниці «Донбас» — 1,12%.

Нагадаємо, у неділю, 23 серпня, та в понеділок, 24 серпня, суспільний телеканал UA: ПЕРШИЙ показав спецефір до святкових днів: прямі трансляції урочистостей із Києва й інших міст, а також низку українських фільмів.

* Дані ТВ-панелі належать ІТК; дослідник — Nielsen; моніторинг — Комунікаційний Альянс та представлені UA: ПЕРШИЙ. Дані наведено для аудиторій 18+ за показниками rat%, shr%, cov#. Докладно — у глосарії ІТК.

Читайте також: