:
Як далі жити будемо? — у фільмі «На варті. Карантин як нове життя» на UA: ПЕРШИЙ

Як далі жити будемо? — у фільмі «На варті. Карантин як нове життя» на UA: ПЕРШИЙ

28 серпня 2020

У неділю, 30 серпня, о 13:30 суспільний телеканал UA: ПЕРШИЙ покаже документальний фільм власного виробництва «На варті. Карантин як нове життя». Глядачі побачать історії людей, робота яких стала надважливою в умовах карантину в Україні.

Читайте також:

Повнометражний документальний фільм нагадає, як усе почалося, і як країна постала перед новими реаліями. Поки мільйони українців були вдома через пандемію — лікарі, кур’єри, поліцейські й листоноші далі працювали.

«Коли ми планували серіал, то думали, що його фіналом буде завершення карантину — і ми покажемо, як наші герої нарешті роблять те, про що мріяли, коли «пандемія закінчиться». Однак пандемія стала нашим новим життям, а деякі речі довелося робити, так і не дочекавшись її кінця. Тому цей фільм, окрім того, що про людей ключових професій, насправді має підсумувати, як ми прожили цей час, і нагадати, як воно було тоді, коли все починалося», — розповіла співавторка проєкту Наталя Гуменюк.

Нагадаємо, Суспільне вже показувало сім коротких серійних фільмів про людей різних професій, розповідаючи реальну історію нашої країни під час пандемії. У стрічці «На варті. Карантин як нове життя» глядачі побачать цілісну картину: як для героїв короткометражок розпочався карантин, як змінилося їхнє життя і як країна призвичаїлася до життя в умовах COVID-19.

Зазначимо, автори проєкту «На варті» Наталя Гуменюк й Анна Цигима та журналісти Олена Зашко й Сергій Захарченко стали переможцями конкурсу «Журналісти проти пандемії» Національної спілки журналістів України.

Читайте також: