:
Суспільне оголосило шорт-лист Нацвідбору на Дитяче Євробачення-2020

Суспільне оголосило шорт-лист Нацвідбору на Дитяче Євробачення-2020

28 серпня 2020

До шорт-листа Національного відбору на пісенний конкурс «Дитяче Євробачення-2020» увійшло 11 учасників.

Читайте також: Оголошено переможців конкурсу на пісню для Дитячого Євробачення-2020

У шорт-листі — 8 учасників з авторськими піснями, 2 учасники, котрі виконали кавер, та одна учасниця, яка одержала найбільшу кількість лайків за свій виступ.

Учасники з авторською піснею:

Учасники з кавер-піснею:

Учасниця, яка одержала найбільшу кількість лайків від глядачів:

Загалом надійшло 105 заявок на участь у Нацвідборі на Дитяче Євробачення-2020. Заявки 70 учасників відповідали умовам Положення, їх розглянув оргкомітет. 35 заявок було відхилено.

«Вийшов цікавий Національний відбір: нові правила сприяли збільшенню кількості учасників. Обрати десятьох серед усіх заявок було нелегко, і ми витратили не одну годину на це рішення. Усі дуже талановиті, було приємно слухати. Сподіваюся побачити цих учасників і наступного року, адже в нас і цьогоріч є ті, хто вже не вперше бере участь у Нацвідборі.

Маємо надію, що журі обере такого співака, який переможе на Дитячому Євробаченні-2020. Адже якщо вже й брати участь у конкурсі, то заради перемоги. Ми робимо все, щоб цей конкурс зростав і ставав дедалі масштабнішим в Україні, як це є в інших країнах Європи. Хай щастить усім фіналістам!» — зазначив член правління UA: Суспільне мовлення, відповідальний за платформу телебачення, Ярослав Лодигін.

Серед поданих заявок цього року майже навпіл поділилися учасники з оригінальними піснями й ті, хто виконував кавери. Переважно це були сольні виконавці.

«Цьогоріч ми отримали як різножанрові й неповторні авторські пісні, що вже традиційно для українського національного відбору, так і вокально та емоційно сильні інтерпретації відомих творів. Обирати шорт-лист із такого сузір’я юних артистів було складно. Попереду — ще складніший вибір представника від України на Дитяче Євробачення, який робитимуть журі й онлайн-користувачі. Усі прийняті цьогоріч заявки опубліковано на сайті Національного відбору, тож талановитих українських дітей уже може побачити та почути вся Європа, чекаючи на міжнародний конкурс», — розповіла голова делегації України на Дитячому Євробаченні-2020 Оксана Скибінська.

Цьогорічні учасники вразили представників оргкомітету високим рівнем підготовки до Нацвідбору.

«Було багато гідних учасників. Слухаючи їх, звертав увагу на мелодику, артистизм, вокальні дані й виконання пісні перед камерою. Хотілося б, щоб саме наш учасник здобув перемогу на Дитячому Євробаченні, тому що ми однозначно маємо таланти!» — прокоментував генеральний продюсер UA: Радіо Промінь Максим Яковенко.

Представники оргкомітету Національного відбору на Дитяче Євробачення-2020 визначили 10 учасників відповідно до Положення нацвідбору. Послухати пісні учасників шорт-листа можна на сайті junior.eurovision.ua.

«Обирати було складно, адже до участі долучилося багато талановитих, харизматичних і працелюбних дітей, які, крім чистого вокального виконання, буквально проживали пісню перед мікрофоном. Хочу подякувати всім: батькам, дітям та викладачам. Тим, хто потрапив до відбору й хто з певних причин не зміг узяти участь. Чекаємо на вас наступного року. Зі свого боку ми подбаємо про те, щоб 2021 року якомога більше дітей мали змогу взяти участь у Нацвідборі й позмагатися за право представити Україну на міжнародному конкурсі», — зазначив виконавчий продюсер творчого об’єднання розважального мовлення телеканалу UA: ПЕРШИЙ Станіслав Мєдвєдєв.

На наступному етапі відбору учасники шорт-листа до 4 вересня запишуть пісню, яку надасть Суспільне для виконавців каверів. За бажанням її також зможуть записати виконавці власних пісень.

Нагадаємо, цього року Суспільне проводить Національний відбір на Дитяче Євробачення-2020, у якому можна виконувати як оригінальні пісні, так і кавери.

Читайте також: