:
Оновлена Суспільна студія на UA: ПЕРШИЙ стартує наступного тижня

Оновлена Суспільна студія на UA: ПЕРШИЙ стартує наступного тижня

04 вересня 2020

Уже у вівторок, 8 вересня, Суспільна студія вийде з павільйону з новими декораціями й стане майданчиком для багатогодинних ефірів на телеканалі UA: ПЕРШИЙ.

Суспільна студія — концептуально цілісний телевізійний продукт. Щотижня з понеділка по п’ятницю Суспільна студія продукуватиме чотири години ефіру. З оновленої студії також виходитимуть «Новини», «Спорт» та «Ранок на Суспільному».

За словами члена правління, відповідального за платформу телебачення, Ярослава Лодигіна, цей проєкт важливий, адже глядач Суспільного мовника отримає якісне зображення зі студії та сучасний рівень роботи в прямому ефірі.

«Суспільна студія і проєкти навколо неї створять єдність для телеканалу: естетичну, візуальну й смислову. Це практичне та ідеологічне рішення, котре нарешті виведе нас у сучасність. Вона працюватиме на повну: звідти виходитимуть і «Новини», і «Спорт», і багато інших поточних проєктів. У нашій Суспільній студії вже є і ранкове шоу, і спецпроєкти, і брейкінги. Студія універсальна. Сподіваюся, цей великий павільйон на 650 м² ніколи не пустуватиме.

Водночас ми згенерували багато нових вакансій, переформатували зсередини дирекцію телебачення, щоб забезпечити цю студію журналістами, техніками, менеджерами й людьми інших телепрофесій. Цей проєкт вдалося реалізувати завдяки BBC Media Action, їхня участь — вирішальна. Усі продюсери, які розбудовували його — мої герої!

Тепер оснащуватимемо студію сучасною технікою, не лише декораціями з екранами. Хочу, аби для телеглядача вона стала домом», — розповів член правління, відповідальний за платформу телебачення, Ярослав Лодигін.

Про роботу та взаємодію з глядачем в оновленій студії розповіла виконавча продюсерка телеканалу UA: ПЕРШИЙ Ірина Бубнова.

«Суспільна студія в оновленому вигляді — це сучасний телевізійний простір, що стане місцем для цікавих та збалансованих дискусій, в яких пропонуватимемо глядачу актуальну й неупереджену інформацію. Команда Суспільної студії планує широко застосовувати сучасний напрям взаємодії з глядачем, в якому журналісти не лише висвітлюють певну проблему, але і шукають варіанти її розв’язання, допомагають сформувати свій погляд та громадянську позицію, знаходять жадані й важливі відповіді. Наше завдання — працювати над тим, щоб Суспільний мовник став джерелом упевненості та заряджав бажанням жити й діяти без паніки та істерики», — зазначила Ірина Бубнова.

У новій Суспільній студії буде шестеро ведучих: Дарія Гірна, Анатолій Єрема, Ольга Сніцарчук, Ігор Шавро, Інна Москвіна та Роман Сухан. У денному слоті ведучі працюватимуть попарно.

«Оновлена Суспільна студія стане більш привабливою для глядача як візуально, так і контентно. До нашої команди доєдналися нові ведучі, тепер їх шестеро і всі вони компетентні, досвідчені та всебічно обізнані, такі, що викликають довіру та надихають. З 8-го вересня денний ефір передбачатиме парне ведення та присутність гостей у студії. Над тематичним наповненням та ефіром працює неймовірна команда самовідданих і професійних людей як у Києві, так і в регіональних філіях Суспільного. Пишаюся ними й вдячна за щирість, відданість справі, взаємопідтримку та вміння вирішувати складні завдання з мінімальним наявним ресурсом. Ми подолали довгий шлях підготовки до запуску, незважаючи на всі перешкоди та скорочення фінансування, паралельно видаючи в ефір щоденний прямоефірний марафон, спецефіри та трансляції урочистостей. Щиро радію, що в новому телевізійному сезоні ми продовжуватимемо працювати для наших глядачів та заради них вже з нової Суспільної студії», — розповіла виконавча продюсерка Суспільної студії Наталія Загуменна.

Суспільна студія працюватиме в прямому ефірі щодня в будні з 12:00 до 15:00 та з 18:20 до 19:00. Щодня із Суспільної студії виходитимуть сім разів на день випуски «Новин» та двічі на день — «Спорт».

Читайте також: