:
Ведучі перших ефірів оновленої «Суспільної студії» — Гірна, Єрема та Шавро

Ведучі перших ефірів оновленої «Суспільної студії» — Гірна, Єрема та Шавро

07 вересня 2020

З вівторка, 8 вересня, в ефірі телеканалу UA: ПЕРШИЙ виходитиме оновлена «Суспільна студія» з нової локації. Першого тижня в денному слоті програми з 12:00 працюватимуть у парі ведучі Дарія Гірна та Анатолій Єрема, а у вечірньому о 18:20Ігор Шавро. Ведучі «Суспільної студії» поділилися своїми сподіваннями перед початком роботи в новому просторі.

Дарія Гірна 2015 року брала участь у формуванні «Громадського» у Львові, а пізніше продовжила роботу в Києві. 2017 року долучилася до новоствореного Суспільного мовника як спеціальна кореспондентка програми «Світло». На початку 2019 року стала ведучою спочатку суспільно-політичного проєкту «Тема дня», а згодом марафону «На карантині» з перших днів запуску.

«Проєкт «Суспільна студія» — новий досвід для мене. Раніше я працювала із суспільно-політичною тематикою, з акцентом на політичній. А цей проєкт має соціальне спрямування, і багато тем, котрі доводиться висвітлювати, для мене нові. Ще одним викликом є те, що я вперше вестиму ефір не сама й відтепер мені потрібно опановувати «командну гру» в ефірі. Рада, що працюватиму з таким досвідченим ведучим, як Анатолій Єрема, і маю надію, що наша співпраця буде продуктивною. Упевнена, що цей період буде корисним для мого професійного розвитку. Хочу, щоб наша програма була в пріоритеті глядача, який примхливо перемикає телеканали. Сподіваюся, нам удасться завоювати довіру глядачів, бо для цього в нас, здається, є все: хороша команда, а відтепер і красива інфраструктура у вигляді сучасної студії», — зазначила Дарія Гірна.

Дарія впевнена, що саме команда робота допоможе проєктові досягати поставлених цілей:

«Тішуся, що за останні місяці в нас сформувався крутий колектив. У нашому ньюзрумі панує здорова й дружня атмосфера, тому я переконана, що це саме той фундамент, котрий допоможе зробити «Суспільну студію» цікавою програмою номер один для наших глядачів.

Також маю надію, що нова студія забезпечить нам високоякісну й конкурентну картинку на українському телебаченні, а також хорошу технічну базу для роботи. Це дасть змогу трохи більше зосереджуватися на змісті, а не формі подання контенту».

Анатолій Єрема понад 20 років працював на телеканалі 1+1. Спочатку як ведучий програми «Сніданок з 1+1», пізніше на посаді редактора й продюсера різних проєктів. На початку серпня Анатолій приєднався до команди телеканалу UA: ПЕРШИЙ.

«За роботою Суспільного стежив від самого початку його становлення й бачив, що туди прийшли молоді, енергійні люди із сучасним мисленням. І вірив, що ці люди можуть створити Суспільне телебачення, котре буде авторитетним, збалансованим і неупередженим. Також бачив, як їм це важко зробити, тому що зламати стару машину, яка існувала до того десятиліттями — важко. Що мені передусім впало в око — контраст між тим контентом, який вони створюють, і картинкою. Тому що телебачення — не «телеслухання». Тут картинка важлива, тому я радий, що в нас з’явилася велика, сучасна й гарна студія. Відтепер картинка радуватиме око та не заважатиме сприймати той контент, який ми готуватимемо».

Обираючи місце для продовження кар’єри, Анатолій Єрема вирішив стати частиною Суспільного мовника й поділитися цінним досвідом з іншими колегами:

«Щодо моєї особистої участі, то я, мабуть, уже дозрів до того, щоб перейти на Суспільне, і пропозиція долучитися до команди пролунала саме тієї миті, коли мені потрібно було обирати: чи братися за якийсь новий проєкт на комерційному каналі, на якому пропрацював понад двадцять років, чи обрати Суспільне. Я обрав Суспільне й не розчарувався. Мені подобається команда. Ми повні сил та енергії творити новий контент разом. Побажайте нам успіхів!»

Ігор Шавро 23 роки працював перекладачем жестової мови, 15 із яких на телебаченні. Останні два роки він працював ведучим на телеканалі «Прямий». Наприкінці серпня Ігор Шавро офіційно приєднався до Суспільного, і вже 8 вересня відбудеться його дебютний ефір на телеканалі UA: ПЕРШИЙ.

«Перша пропозиція спробувати себе ведучим «Суспільної студії» пролунала від Анатолія Єреми, із яким товаришуємо багато років, у середині липня. Каже: «На Суспільному шукають ведучих. Я вже тут».

Після проходження декількох кастингів на Суспільному та спілкування з продюсерами проекту я подумав: «А чому б ні?» Я усвідомлював, що це новий жанр для мене, — багато років здебільшого або подавав готову інформацію, або ретранслював думки інших, досвіду «лайфів» — катма. А тут сама доля дає тобі такий шанс для професійного зростання, — запитати врешті в гостей те, що хочу, реагувати на їхні відповіді, бути здобувачем інформації і її поширювачем. Ще й на загальнонаціональному каналі!

Для мене нова не лише студія, а й канал. Тому це як із переїздом на нову, правда, більшу за площею квартиру — багато простору, який треба наповнювати комфортом власними силами. Добре, що для цього працює ціла команда професіоналів».

На думку Ігоря Шавро, «Суспільна студія» завжди має говорити про важливі й актуальні речі:

«“Суспільна студія” — реальна можливість говорити простою мовою про актуальне та головне, те, що справді хвилює і цікавить глядача або має зацікавити. У цьому я бачу одне зі своїх завдань та сподіваюся на взаємність.

Бути частиною складного механізму, яким є «Суспільна студія», — вимагає великої відповідальності й відшліфування професійних навичок, не випадати з інформпростору ані на мить».

Нагадаємо, оновлена «Суспільна студія» виходитиме в ефірі з вівторка, 8 вересня, із 12:00 до 15:00 та з 18:20 до 19:00. Ведучими проєкту стали Дарія Гірна, Анатолій Єрема, Ігор Шавро, Ольга Сніцарчук, Роман Сухан й Інна Москвіна.

Читайте також: