:
Секрети релігії в серіалі «Таємний код віри» на UA: ПЕРШИЙ

Секрети релігії в серіалі «Таємний код віри» на UA: ПЕРШИЙ

10 вересня 2020

У суботу, 12 вересня, о 15:55 суспільний телеканал UA: ПЕРШИЙ покаже першу серію документального серіалу «Таємний код віри». Проєкт відкриє досі приховані грані релігії, розвінчуючи міфи, які існували століттями у свідомості вірян та атеїстів.

Читайте також: День українського кіно: «З України до Голлівуду», «Олександр Довженко. Одеський світанок» — на UA: КУЛЬТУРА

У серіалі «Таємний код віри» священник Георгій Коваленко спробує знайти відповіді на питання, які хвилюють людей по всьому світу незалежно від їхнього віросповідання. Ким був насправді Ісус Христос? Як язичництво віддзеркалилося в християнстві? У чому сенс релігійних свят? Як різні конфесії можуть співіснувати? Георгієві Коваленку доведеться пройти довгий шлях сторінками історії, щоб відшукати істину.

Чому в християнській вірі приховано так багато язичницьких традицій та символів? У першій серії «Таємний код віри» Георгій Коваленко зустрінеться з істориками, археологами й релігієзнавцями, щоб зрозуміти зв’язок двох світоглядів. Чи справді князь Володимир хрестив людей у річці Дніпро? Чому в Софійському соборі зображено язичницькі символи та як язичництво виявляється в сучасному житті? Відповіді на всі ці запитання глядачі дізнаються в суботу о 15:55.

Дивіться документальний серіал «Таємний код віри» щосуботи на суспільному телеканалі UA: ПЕРШИЙ о 15:55 та повтор у неділю о 13:30.

Читайте також: