:
Суспільне покаже наживо форум Світового Конгресу Українців — «Єднаємось Україною»

Суспільне покаже наживо форум Світового Конгресу Українців — «Єднаємось Україною»

02 жовтня 2020

У суботу, 17 жовтня, загальнонаціональні телеканали UA: ПЕРШИЙ, UA: КУЛЬТУРА та всі регіональні канали Суспільного мовника транслюватимуть перший віртуальний форум Світового Конгресу Українців «Єднаємось Україною».

Читайте також: Прем’єра на UA: КУЛЬТУРА — конференції TEDx

Форум Світового Конгресу Українців об’єднає мільйони українців по всьому світу. Учасники заходу розкажуть реальні історії з життя діаспори, які надихають на нові звершення, нагадуючи всім, що вони завжди залишаються українцями. Спікери поділяться своїми спостереженнями, як живуть громади в різних куточках світу, та власним баченням шляху розвитку українського суспільства.

О 15:00 в ефірі телеканалу UA: КУЛЬТУРА, а також усіх регіональних каналів Суспільного розпочнеться трансляція спецпроєкту «Суспільної студії», присвячена події. До розмови в студії з ведучими Анатолієм Єремою та Інною Москвіною в онлайн-режимі долучаться представники української діаспори в Канаді й Франції. О 16:00 до трансляції приєднається суспільний телеканал UA: ПЕРШИЙ. Також трансляцію здійснюватимуть цифрові платформи суспільного мовника, щоб подію могли побачити украйнці у всьому світі.

Головними спікерами форуму стануть видатні діячі української діаспори: архієпископ-митрополит Філадельфійський УГКЦ, президент Українського Католицького Універститету Борис Ґудзяк, перша запрошена жінка-диригент Байройтського оперного фестивалю (Німеччина), засновниця та арт-директорка Міжнародного фестивалю класичної музики LvivMozArt Оксана Линів та виконавча директорка Ради з фінансового нагляду та управління Пуерто-Рико, колишня міністерка фінансів України Наталія Яресько.

Читайте також: