:
До Дня захисника України UA: ПЕРШИЙ покаже тематичні фільми й програми

До Дня захисника України UA: ПЕРШИЙ покаже тематичні фільми й програми

08 жовтня 2020

У середу, 14 жовтня, до Дня захисника України суспільний телеканал UA: ПЕРШИЙ покаже стрічку власного виробництва «Життя післязавтра», прем’єру документального фільму «Вибір» та концерт гурту «Океан Ельзи».

Читайте також: Життєствердна історія ветеранів у прем’єрі «Життя післязавтра» на UA: ПЕРШИЙ

О 9:00 розпочнеться трансляція Божественної літургії Православної церкви України з нагоди свята Покрови. Богослужіння відбудеться в Кафедральному соборі Касперівської ікони Божої Матері в Миколаєві.

О 13:15 дивіться прем’єру на телебаченні документального фільму режисерки Юлії Трибрат «Вибір». Драматична стрічка розповідає про героя України, контрадмірала Миколу Жибарєва. 1992 року він очолив корабельний демарш із Криму до Одеси, тим самим вирішивши долю Чорноморського флоту на користь України. 2014 року Микола разом із молодшим сином залишилися вірними Україні. Проте його старший син обрав інший шлях, перейшовши на бік Росії. На глядачів чекає пронизлива й правдива історія про вибір, від якого залежить доля країни та окремої людини.

О 15:00 телеканал UA: ПЕРШИЙ покаже святковий концерт «Вони присягнули на мир і волю». У заході брали участь відомі творчі колективи, зокрема Національний академічний хор імені Григорія Верьовки, Заслужений академічний ансамбль пісні і танцю Збройних Сил України та Національний президентський оркестр.

Читайте також: Наймасштабніша подія осені: Радіодиктант національної єдності на Суспільному відбудеться з нововведеннями

О 18:10 дивіться історію про людей, які пішли на війну за покликом серця в проєкті «Добровольці». Українські воїни згадають, із якими думками вони вирушали на схід та із чого почалася їхня війна на Донбасі. Глядачі познайомляться з добровольцями, які мужньо тримали оборону Донецького аеропорту у 2014–2015 роках.

О 19:05 телеканал UA: ПЕРШИЙ покаже реальні будні українських військових спецсил у документальному проєкті «Спецназ. Повернутися живими». Що насправді роблять спецпризначенці та як проходить підготовка до бойових операцій? Автори проєкту спробували показати нюанси роботи загонів спеціального призначення, а самі зйомки відбулися в умовах війни на сході України. І нехай імена героїв фільму приховані, за них свідчать їхні справи.

О 20:00 відбудеться прем’єра власного фільму телеканалу UA: ПЕРШИЙ «Життя післязавтра». Головні герої — ветерани російсько-української війни Олександр Терещенко, який утратив обидві руки й око, та Вадим Свириденко, який залишився без чотирьох кінцівок. Попри тяжкі травми чоловіки змогли реабілітуватися й реалізувати свої амбіції в цивільному житті. Фільм авторки Євгенії Подобної та режисерки Сніжани Потапчук — нагадування для всіх глядачів, що людина завжди може досягти мети всупереч обставинам.

Святковий ефір завершиться виступом гурту «Океан Ельзи»«ОЕ-20. Live in Kyiv». Цей виступ зібрав понад 75 000 шанувальників на стадіоні «Олімпійський», ставши офіційним концертним рекордом в історії України. Лідер гурту Святослав Вакарчук виконає хіти, які назавжди залишаться в серцях багатьох українців.

Читайте також: