:
2 мільйони глядачів увімкнули спецефір на UA: ПЕРШИЙ у день виборів

2 мільйони глядачів увімкнули спецефір на UA: ПЕРШИЙ у день виборів

27 жовтня 2020

25 жовтня в день місцевих виборів в Україні спецефір на суспільному телеканалі UA: ПЕРШИЙ увімкнуло 2 мільйони глядачів.

Читайте також: Як підготуватися до Радіодиктанту національної єдності: поради мовознавиці Лариси Масенко

Найрейтинговішим блоком трансляції стали «Новини» о 21:00 із часткою перегляду 1,46% (аудиторія 18+, уся Україна). Загалом цього дня програма «Новини», крім традиційних ефірів, підготувала 4 додаткові випуски о 13:30, 15:45, 18:00 та підсумковий розширений випуск о 23:00. У середньому частка переглядів становила 0,97%.

«Ми задоволені результатом. Відштовхувалися від того, що Суспільний мовник має робити розлогий ефір цього вечора й ночі. Ми розуміли, що телевізійний глядач фактично залишиться наодинці з висвітленням виборів на олігархічних каналах. Тому мали відійти від звичного програмування й подовжених випусків новин, адже цього було б замало. Ми хотіли, щоб усі, хто цікавиться перебігом виборів, отримували щохвилини оновлену інформацію. Мені здається, що ми впоралися й показали результати, які гідні найкращих інформаційних каналів. Я задоволений і особливо радію, що ми вдало співпрацювали з регіональними філіями впродовж усього спецефіру», — коментує член правління UA: Суспільне мовлення, відповідальний за платформу телебачення, Ярослав Лодигін.

Середня частка спецефіру «Суспільна студія. Місцеві» становить 0,87%. «Суспільну студію. Місцеві» транслювали трьома блоками з 20:00 до 21:00, із 21:35 до 23:00 та з 23:35 до 2:00. У студії попарно працювали ведучі Анатолій Єрема та Ігор Шавро й Інна Москвіна та Роман Сухан.

* Дані ТВ-панелі належать ІТК; дослідник — Nielsen; моніторинг — Комунікаційний Альянс та представлені UA: ПЕРШИЙ. Дані наведено для аудиторій 18+ за показниками rat%, shr%. Докладно — у глосарії ІТК.

Читайте також: