:
Хеловінські кіновихідні на UA: ПЕРШИЙ: український хорор та жорстокий імператор Нерон

Хеловінські кіновихідні на UA: ПЕРШИЙ: український хорор та жорстокий імператор Нерон

29 жовтня 2020

Цими вихідними, 31 жовтня та 1 листопада, суспільний телеканал UA: ПЕРШИЙ покаже український хорор «Штольня» та історичну драму «Римська імперія: Нерон». Початок сеансів о 22:00.

Читайте також: 2 мільйони глядачів увімкнули спецефір на UA: ПЕРШИЙ у день виборів

У суботу на глядачів чекає перший українськомовний трилер режисера Любомира Левицького «Штольня». П’ятеро студентів їдуть на літню археологічну практику. Разом із тамтешнім професором вони робитимуть розкопки. Під час роботи один зі студентів — Ден натрапляє на вхід до закинутої штольні. Професор розповідає молодим археологам про справжню мету своїх досліджень — він хоче знайти старовинного ідола Перуна, який заховано глибоко під землею. Студенти не кажуть професорові про своє відкриття й самотужки хочуть пробратися до штольні. Наступного ранку професор зникає, а ґрати на вході до штольні виламано. Допитливі студенти заходять до таємничої місцини, проте є речі, яких не можна шукати.

У неділю дивіться першу серію історичної драми про одного з найвідоміших римських імператорів «Римська імперія: Нерон». Імператора Нерона запам’ятали в історії як дуже неоднозначного й жорстокого правителя. Він убив свою матір, не соромився співати й грати на музичних інструментах перед народом, засудив свого вчителя філософа Сенеку до страти шляхом самогубства та намагався спалити Рим. У стрічці режисера Пола Маркуса перед глядачами постане картина Давнього Риму, де жадання влади однієї людини переплітається з божевіллям.

Нагадаємо, суспільний телеканал UA: ПЕРШИЙ щотижня показує якісні українські й закордонні фільми.

Читайте також: