:
Про що говорять судді: фільм-розслідування «Нарадча кімната» на UA: ПЕРШИЙ

Про що говорять судді: фільм-розслідування «Нарадча кімната» на UA: ПЕРШИЙ

17 листопада 2020

У середу, 18 листопада, суспільний телеканал UA: ПЕРШИЙ покаже фільм-розслідування журналістів «Слідства. Інфо» «Нарадча кімната», у якому йдеться про ручне управління одним з найвпливовіших судів країни, а також про ухвалення рішень в інтересах топ-посадовців і впливових політиків.

Читайте також: Команда Суспільного отримала нагороду за серіал «На варті»

Напередодні виборів президента України у 2019 році в кабінеті голови Окружного адмінсуду Києва Павла Вовка детективи Національного антикорупційного бюро встановили прослуховування.

У липні цього року НАБУ оприлюднило записи розмов, на яких фігурують Павло Вовк, його заступник Євгеній Аблов та їхні колеги-судді. У деяких перемовинах йдеться про міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Журналісти «Слідства. Інфо» прослухали понад 2000 годин записів, щоб показати громадськості, як за закритими дверима суддівського кабінету вирішуються важливі державні питання.

«Ми очікуємо, що після оприлюднення цих записів, усе ж таки буде належна реакція президента, — розповідає продюсерка «Слідство. Інфо» й одна зі співавторів фільму Євгенія Моторевська. — Адже, за законом, лише він може ініціювати ліквідацію суду та подати відповідний законопроєкт до Верховної Ради. Нас вразили масштаби зловживань в ОАСК. Як виявилося, велика частина рішень там приймається в ручному режимі за особистого контролю голови суду Павла Вовка. Ні про яку незалежність суддів навіть не йде мова. Там є нормою, коли рішення приймаються після відповідної вказівки Вовка. І звичайно, вражає вплив ОАСК на політичне життя країни».

Дивіться фільм-розслідування «Нарадча кімната» 18 листопада о 21:45 на суспільному телеканалі UA: ПЕРШИЙ та у мобільному застосунку suspilne.tv.

Нагадаємо, у жовтні цього року Суспільний мовник виступив з підтримкою журналістів «Слідство. Інфо», яких раніше позбавили акредитації у Верховній Раді.

Читайте також: