:
Дитяче Євробачення-2020: майже 350 тис. глядачів проголосували за Олександра Балабанова

Дитяче Євробачення-2020: майже 350 тис. глядачів проголосували за Олександра Балабанова

01 грудня 2020

За представника України на Дитячому Євробаченні-2020 Олександра Балабанова в онлайн-голосуванні віддали свої голоси 349 тисяч глядачів з України та всього світу. Дитячий пісенний конкурс «Євробачення-2020» в ефірі Суспільного відбувся у неділю, 29 листопада.

«Я задоволений результатом, 7 — це щасливе число, пісня дуже сподобалась єврофанам з інших країн, мені багато пишуть у соціальних мережах, дякують за пісню та перформанс. Отримати 349 тисяч голосів від глядачів — це щастя для артиста!» — розповів представник України на Дитячому Євробаченні-2020 Олександр Балабанов.

За рейтингом онлайн-голосування глядачів Олександр Балабанов зайняв 6-те місце. Лідерами онлайн-голосування були:

  1. Франція — ~723 тисяч;
  2. Іспанія — ~471 тисяч;
  3. Казахстан — ~445 тисяч.

Загалом у голосуванні взяли участь 4,5 млн телеглядачів зі всього світу. Це стало новим рекордом онлайн-голосування на Дитячому Євробаченні.

З піснею «Відкривай» представник України Олександр Балабанов посів 7-ме місце, він виступав під номером 11. Під час шоу глядачі побачили записані номери учасників конкурсу та живі включення, де Олександр Балабанов спілкувався з ведучими шоу, які працювали з Варшави. У цей час він перебував з групою підтримки у грінрумі, розташованому в студії Суспільного.

Трансляцію коментував ведучий телеканалу UA: ПЕРШИЙ Тімур Мірошниченко. Речницею для оголошення 12 балів від українського журі була представниця України на Дитячому Євробаченні-2019 Софія Іванько.

Зазначимо, голоси глядачів визначили 50% результату, другу половину — вирішили журі. Голосування за переможця розпочалося на офіційному сайті Дитячого Євробачення 27 листопада і тривало до 29 листопада. На сайті можна було переглянути виступи учасників та проголосувати за трьох фаворитів. Україна мала право голосувати за свого представника.

Дитячий пісенний конкурс «Євробачення-2020» відбувся дистанційно за участі 12 країн.

Нагадаємо, Суспільне транслювало Дитяче Євробачення-2020 на кількох платформах одночасно.

Читайте також: