:
Дитяче Євробачення-2021 відбудеться у Франції

Дитяче Євробачення-2021 відбудеться у Франції

09 грудня 2020

Франція проведе Дитячий пісенний конкурс Євробачення у 2021 році — повідомляє Європейська мовна спілка та французький суспільний мовник France Télévisions. У Франції Дитяче Євробачення відбудеться вперше завдяки цьогорічній перемозі на пісенному конкурсі юної французької виконавиці.

«Для нас це велике нове починання, що підкреслює значення, якого France Télévisions надає Євробаченню, ЄМС та Європі. Сподіваємося, що Дитяче Євробачення-2021 зможе відбутися за нормальних умов у Франції й стане часом великої радості для багатьох європейців», — розповіла президентка France Télévisions та новообрана президентка ЄМС Дельфін Ернот Кунсі.

Французький суспільний мовник France Télévisions уже розпочав підготовку до заходу у 2021 році. Місто та місце проведення конкурсу буде визначено пізніше.

Зазначимо, на Дитячому Євробаченні-2020 представниця Франції Valentina з піснею «J’imagine» отримала найбільшу кількість балів — 200. Досі Франція брала участь у пісенному конкурсі всього 4 рази.

Представник України Олександр Балабанов посів 7 місце у цьогорічному конкурсі. За нього в онлайн-голосуванні віддали свої голоси 349 тисяч глядачів з України та всього світу.

Цьогорічний конкурс охопив 32 мільйони глядачів. Загальна аудиторія в середньому становила 8,9 млн глядачів. Дані наявні щодо 11 ринків. Загалом у голосуванні взяли участь 4,5 млн телеглядачів зі всього світу. Це стало новим рекордом онлайн-голосування на Дитячому Євробаченні.

Нагадаємо, Дитячий пісенний конкурс «Євробачення-2020» відбувся дистанційно за участі 12 країн. Суспільне транслювало Дитяче Євробачення-2020 на кількох платформах одночасно.

Читайте також: