:
Показники праймових «Новин» UA: ПЕРШИЙ за 11 місяців зросли на 58%

Показники праймових «Новин» UA: ПЕРШИЙ за 11 місяців зросли на 58%

22 грудня 2020

Високі показники на суспільному телеканалі UA: ПЕРШИЙ стабільно отримують випуски «Новин» та документальні проєкти власного виробництва.

Аудиторія вечірніх «Новин» зросла за 11 місяців цього року на 58% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. З часткою аудиторії 1,66% та рейтингом 0,63% передача посіла 6 місце у топі щоденних новин прайму серед усіх українських телеканалів, одразу за мовниками першого ешелону (аудиторія 18+, вся Україна).

Читайте також: Частка аудиторії UA: ПЕРШИЙ зросла за 11 місяців на 33%

«Мені здається, це не стільки наша заслуга, скільки заслуга нашої аудиторії. Її дедалі частіше цікавить не інформаційний шум навколо, а саме якісний інформаційний продукт. Продукт без замовлень, маніпуляції, паніки тощо. І це стосується не тільки телевізійної платформи. Наш шлях прямує незмінним курсом незалежної журналістики вже кілька років. І ми дуже тішимося, що поруч із нами на цьому шляху команда наших глядачів, яка збільшується», — зазначив генеральний продюсер інформаційного мовлення Суспільного Федір Скрипник.

Зазначимо, що за даними моніторингового звіту Інституту масової інформації за ІІ квартал 2020 року, в новинах суспільного телеканалу UA: ПЕРШИЙ не знайдено жодного замовного матеріалу.

Високі показники отримали документальні проєкти власного виробництва команди суспільного телеканалу UA: ПЕРШИЙ. Проєкти авторки Євгенії Подобної «Спадок» та «Мій прапор» отримали частку аудиторії 1,01% (rat 0,27%) та 0,98% (rat 0,29%) відповідно.

Проєкт «Мій прапор» вийшов в ефір до Дня Державного прапора України, 23 серпня. У стрічці — історії трьох мешканців Донбасу, які під час окупації регіону 2014 року залишилися вірними Україні та національному стягові.

Документальний проєкт «Спадок», який вийшов до Дня Збройних сил, розповідає про майбутніх офіцерів — нинішніх 16-річних ліцеїстів військового ліцею імені І. Богуна. Вони — діти загиблих героїв російсько-української війни, які успадкували цінності своїх батьків та продовжують їхню справу.

«Редакція документальних програм, яку створили навесні, і яка де-факто через карантин працювала лише пів року, зуміла зробити продукти, які відгукнулися в серцях наших глядачів. Ми працювали з неймовірними героями, чиї історії нікого не залишають байдужим. Для мене дуже важливо, що обидва моїх фільми — на тему війни, адже люди «втомились» від цієї теми, і їх складно зацікавити. Я рада, що мені це вдалося — ми брались за дуже складні й болючі теми, оскільки такі історії часто лишаються в тіні. Важливо, що ми показали справжнє обличчя українського Донбасу, і ці люди були почуті. До слова, щонайменше у двох школах «Мій прапор» показували на 1 вересня», — розповіла головна редакторка редакції документальних програм Євгенія Подобна.

Хороші показники отримав документальний проєкт «Діти Великого голоду» режисерки Сніжани Потапчук, який був знятий до Дня пам’яті жертв Голодоморів. Герої фільму — люди, які ще дітьми пережили Голодомор 1932–1933 років. Проєкт мав частку 0,92% (rat 0,39%).

«Це велике надбання нашого творчого об’єднання, що у нас на регулярній основі з’являються документальні фільми. Важливо, що це — історії про людей, на яких цікаво дивитися, яким симпатизуєш і за чиїм екранним життям дуже цікаво спостерігати. В усіх фільмах, якою б не була складна історія, завжди залишається світлий кінець, світлий фінал і надія на майбутнє», — зазначила виконавча продюсерка творчого об’єднання суспільно-політичного мовлення Катерина Феленюк.

Документальне розслідування «Сто років ізоляції» авторки Інни Білецької про реальний стан української психіатрії отримало частку 0,85% (rat 0,28%) та резонанс у суспільстві.

«У житті кожного з нас не бракує складних і страшних моментів. Тому нам хотілося б шукати в телевізорі розради, швидких відповідей і веселощів. Але Суспільне — це про всіх і все, про правду, часом незручну і болючу, про біль, якого завдають не лише чиновники невдалими рішеннями й корупціонери, розкрадаючи бюджет, але і наша з вами байдужість до того, що відбувається, зокрема, в місцях ізоляції. З хворими й беззахисними. З тими, кого ми воліємо не бачити. Відгук аудиторії на наші фільми — це не так оцінка нашої роботи, як оцінка готовності аудиторії бачити гірку правду про усіх нас і змінюватися», — розповіла шефредакторка творчого об’єднання розслідувань на UA: ПЕРШИЙ Інна Білецька.

Зазначимо, що частка аудиторії телеканалу UA: ПЕРШИЙ за 11 місяців цього року в порівнянні з аналогічним періодом 2019 року зросла на 33%, сягнувши 0,92%, а сам телеканал піднявся на кілька щаблів угору та зайняв за підсумками 11 місяців 20-те місце у загальному топі телеканалів.

* Дані ТВ-панелі належать ІТК; дослідник — Nielsen; моніторинг — Комунікаційний Альянс та представлені UA: ПЕРШИЙ. Дані наведено для аудиторій 18+ за показниками rat%, shr%. Докладно — у глосарії ІТК.

Читайте також: