:
Прем’єра власного фільму «Непоганий рік» на UA: ПЕРШИЙ

Прем’єра власного фільму «Непоганий рік» на UA: ПЕРШИЙ

24 грудня 2020

У середу, 30 грудня, суспільний телеканал UA: ПЕРШИЙ покаже прем’єру фільму власного виробництва «Непоганий рік» про те, як минув 2020 рік для українських політв’язнів Кремля, які повернулися додому.

Авторки фільму Анна Єресько та Олена Зашко розкажуть історії колишніх бранців Олександра Кольченка, Станіслава Асєєва, Богдана Пантюшенка й Андрія Ярового та поспілкуються з Олегом Сенцовим. Для героїв фільму 2020 рік став поворотним, адже після тривалого ув’язнення в Росії та на території самопроголошених Л/ДНР вони нарешті повернулися в Україну.

«Цей фільм наочно демонструє, що жалітися на 2020 не дуже нормально, адже серед нас є люди, для яких рік не був найгіршим у їхньому житті. Для кількох наших героїв 2020-ий став роком адаптації до нового життя. І ця адаптація ще триває», — говорить авторка Олена Зашко.

Для багатьох українців цей рік був не дуже хорошим і позитивним. Чого не скажеш про тих, для кого 2020 був першим після років у полоні. В Олександра Кольченка за рік свободи з’явилася кохана дівчина, Станіслав Асєєв видав книгу про «Ізоляцію», де перебував у полоні, Богдан Пантюшенко звільнився з лав Збройних сил України, Андрій Яровий продовжив допомагати пацієнтам замісної терапії, Олег Сенцов зняв новий фільм та видав кілька книжок.

«Фактично для кожного із цих персонажів 2020 був роком випробувань — з боку соціуму, держави. Саме тому нам було цікаво поговорити з нашими героями про ці випробування. Ми хотіли розказати про чотирьох людей, що цього року дістали волю, видавали книжки, знімали фільми й точно не сприймали цей рік як найгірший в житті. Навіть найдраматичніші ситуації мають свою градацію», — говорить режисерка фільму Анна Єресько.

Дивіться прем’єру документального фільму «Непоганий рік», 30 грудня о 21:45 на суспільному телеканалі UA: ПЕРШИЙ та у мобільному застосунку suspilne.tv.

Читайте також: