:
Ведучі «Суспільної студії» Гірна, Єрема та Шавро про плани на наступний рік

Ведучі «Суспільної студії» Гірна, Єрема та Шавро про плани на наступний рік

29 грудня 2020

В ефірі суспільного телеканалу UA: ПЕРШИЙ з вересня виходить оновлена «Суспільна студія». З понеділка по п’ятницю журналісти та ведучі не просто інформують глядачів про значущі події, а й пояснюють, який вплив матимуть ці події на життя суспільства. Щоразу ведучі та журналісти шукають шляхи розв’язання проблем, а в прямому ефірі «Суспільної студії» завжди звучать різні погляди на проблематику.

Напередодні Нового року ми дізналися у ведучих проєкту Дарії Гірної, Анатолія Єреми та Ігоря Шавра, що для них стало найяскравішим моментом роботи в новій студії за останні місяці та які плани має «Суспільна студія» у прийдешньому 2021-му.

Чи справдилися ваші очікування від роботи у новій студії? Які саме?

Дарія Гірна

— Круто, що у нас хороша команда, нова студія і великий потенціал. Утім, ще є куди рости.

Анатолій Єрема

— Не працював у старій «Суспільній студії», але бачив ефіри. Небо і земля. Тепер принаймні за картинку не соромно. Але ми не використовуємо багатьох можливостей, які дає нова студія, в силу багатьох причин. Про об’єктивні знають усі — коронавірус, неможливість запрошувати гостей у студію і т.д. Серед суб’єктивних — картинка може бути більш динамічною.

Ігор Шавро

— Не знаю, як було в старій студії, — почав працювати вже в новій, тож про різницю не скажу. Втім, як і очікував, треба було добряче попріти, аби наповнити «нове місце» затишком та відчути себе господарем студії.

Зараз, через три місяці повноцінної роботи, я вже можу з упевненістю сказати, що почав досягати поставлених перед собою на початку цілей — отримую новий досвід, знання й навички, реалізовую захований в мені потенціал ведучого саме такого формату. І в цьому мені допомагає команда проєкту.

Ще перед стартом нового сезону «Суспільної студії» я визначив для себе пріоритети, головний з яких — глядачі. Сподіваюся, мені вдалося наблизитися до того, аби глядачі й глядачки UA: Перший сприймали мене як доброго знайомого, їм було зі мною цікаво і вони мені довіряли.

Що найбільше запам’яталося або вразило за час роботи?

Дарія Гірна

— Вражає кількість тем, які ми охоплюємо, — 7-10 тем щодня. Здається, формат «Суспільної студії» не має аналогів на українському телебаченні.

Ми добре спрацювалися з Анатолієм Єремою, між нами панує взаєморозуміння й підтримка. Дуже ціную те, що у нього я можу повчитися і дізнатися про речі, з якими у попередніх проєктах ніколи не доводилося мати справи, а Анатолій «був, бачив» і ділиться. Мене дуже мотивує його внутрішня рівновага і позитив, бо для щоденних програм і динамічної роботи, особливо коли усе горить, це дуже важливо.

Подобається загальна атмосфера в нашій команді: не відчуваю інтриг і напруги, як часто буває в професії. Звісно, бувають стресові ситуації й негатив, але, на мою думку, середовище здорове.

Анатолій Єрема

— Вразила команда. Молода, амбіційна, небайдужа до спільної справи. Команда, яка здатна аналізувати свої помилки, робити висновки й рухатися вперед.

Ігор Шавро

— Це, звісно ж, гості: як ті, що були в студії, так і ті, що включалися в прямий ефір (останніх значно більше). Серед них є й фаворити, спілкування з якими раз у раз цікавіше, і нової зустрічі з якими чекаєш. Звісно, пандемія внесла свої корективи у способи спілкування з гостями. І тепер одну з головних ролей у досягненні якості ефіру відіграє техніка. На жаль, запам’яталися кілька програм, коли через негаразди зі зв’язком то гість не чув мене, то я його, один гість не чув іншого, — і все йшло до того, що буде провал, але ми якось викручувалися. Такі ситуації завжди непередбачувані, змушують бути винахідливим, загартовують і навчають.


Ваше бачення Суспільної студії як проєкту: що вдалося реалізувати, а що плануєте на наступний рік?

Дарія Гірна

— Сподіваюся, в наступному році у програмі буде менше тематичних повторень. Очікую більше прямих трансляцій і обговорень гарячих подій, кращої мобільності, коли йдеться про незаплановані знімання чи включення. Хочеться також більше обговорень контенту і смислового наповнення програм всередині команди. Думаю, нам це під силу.

Анатолій Єрема

— Вдалося створити продукт, цікавий для широкої аудиторії. Але потрібно навести фокус на цільову аудиторію, добре вивчити її потреби й інтереси з тим, щоб запропонувати їй найбільш доцільний контент. Також нагального вирішення потребує система співпраці з регіональними кореспондентами для кращого забезпечення ефіру сюжетами на замовлення.

Ігор Шавро

— Вибагливість і певна розпещеність української глядацької аудиторії ставить складні виклики перед проєктом, особливо в ті періоди, коли в інформаційному просторі настає затишшя, коли нічого такого екстраординарного не відбувається — як зробити, щоб тема, яка вже неодноразово обговорювалася в ефірі, заграла новими фарбами й не втрачала своєї актуальності та зацікавленості у глядача? Переконаний, нам це вдалося.

Окрім цього, серед здобутків — запровадження в грудні у кінцевій частині вечірнього слоту нової рубрики, як ми її називаємо, «абсурдних новин» — щоб не тільки про серйозне інформувати, та й собі піти додому з хорошим настроєм.

Вочевидь, нам як ведучим і всій команді «Суспільної студії» вдалося втримати своїх прихильників серед глядачів та завоювати симпатії нових. Серед цілей на наступний рік — розширити коло поціновувачів якісного продукту, яким є «Суспільна студія».

Нагадаємо, проєкт «Суспільна студія» виходить в ефір з понеділка по п’ятницю з 12:00 до 15:00 на телеканалі UA: ПЕРШИЙ та на всіх регіональних телеканалах Суспільного мовника, а також з 18:20 до 19:00 на телеканалі UA: ПЕРШИЙ.

Читайте також: