:
Гурт Go_A випустили нову пісню «Шум»

Гурт Go_A випустили нову пісню «Шум»

22 січня 2021

У п’ятницю, 22 січня, представники України на Євробаченні-2021 гурт Go_A презентували свою нову пісню «Шум». В основу пісні покладено однойменну обрядову гру-веснянку.

Читайте також: 8 ключових фактів про Євробачення-2021

«Наші предки завжди відчували тісний зв’язок з природою, і це впливало на їхнє світосприйняття та світогляд. Закликати Шума — означає розбудити весну та прискорити процес пробудження всього живого після довгої холодної зими. Сьогодні ця історія набуває нового сенсу, адже цілий рік світ перебував і перебуває у стані затяжної самоізоляції й кожен з нас відчув на собі, як людина потребує соціуму, та необхідність почуватися частиною чогось більшого. При створенні композиції я надихалася веснянкою з Полісся і дарк-техно», — розповідає солістка гурту Go_A Катерина Павленко.

Пісня «Шум» в інтерпретації гурту Go_A — це сучасне переосмислення архаїчної гри з елементами давнього магічного обрядодійства.

«Музику ми написали разом з Катериною й Ігорем. Коли ми працюємо окремо, виходить непогано, але коли разом — блискуче! На враженнях від гри-веснянки й була побудована пісня. Вона має свою неповторну атмосферу й «качає». А ще вкрай бажано слухати її разом з відео — це посилює відчуття атмосфери», — сказав музикант гурту Go_A, мультиінструменталіст Тарас Шевченко.

На пісню також зняли кліп, у якому йдеться про непростий час ізоляції. Головним героєм кліпу став палкий фанат гурту Go_A, якого запросили на знімання самі учасники гурту. За сюжетом, чоловік, сумуючи за спілкуванням з людьми, мріє про повернення до звичного життя без дистанції. На якусь мить його мрія здійснюється: і от він уже танцює веснянку.

«Ми адаптували свої обряди під сьогодення, під ситуацію пандемії й карантину. І не дивлячись на те, що відбувається, ми все одно прагнемо об’єднуватися й робити щось разом. Адже вся суть старовинних обрядів полягала у тому, що люди проводили їх разом», — пояснює солістка гурту Go_A Катерина Павленко.



Та все ж кліп створювався з урахуванням особистого захисту проти коронавірусу: у спеціальних костюмах, масках і рукавичках. Локацією знімання стала гора Щекавиця. Фільмування здійснювалося на телефон. Робота над кліпом тривала дві години.

Зазначимо, веснянки — старовинні обрядові пісні, якими закликали весну, поширені на всій території України з ХІV століття. Грою-веснянкою «Шум» дівчата будили Шума, щоб він розвивався в зелені, набирався весняно-літньої сили, приносив радість і відганяв усе лихе.

Нагадаємо, гурт Go_A є представником України на Пісенному конкурсі Євробачення-2021. Пісню, з якою гурт представлятиме країну на конкурсі, буде презентовано згодом.

Читайте також: