:
Чи потрібен Україні медичний канабіс — у власному розслідуванні на UA: ПЕРШИЙ

Чи потрібен Україні медичний канабіс — у власному розслідуванні на UA: ПЕРШИЙ

22 січня 2021

У неділю, 24 січня, суспільний телеканал UA: ПЕРШИЙ покаже фільм-розслідування власного виробництва «Канабіс: Особливо небезпечний», в якому розкривається проблема використання медичного канабісу в Україні.

Читайте також: До захисту пройшли 18 проєктів розслідувань «Створюй із Суспільним»

Тема медичного канабісу в Україні — складна й контроверсійна. Для мільйонів хворих препарат є життєво необхідним й полегшує їх біль та страждання. Знаходяться й противники легалізації медичного канабісу на законодавчому рівні. У фільмі показані історії людей, які вже використовували канабіс у медичних цілях, лікарів і науковців, а також тих, хто проти легалізації.

За словами шефредакторки творчого об’єднання розслідувань на UA: ПЕРШИЙ та авторки фільму Інни Білецької, журналісти спробували розібратися в цій темі, відкинувши всі симпатії та емоції й подолавши всі стереотипи.

«Медичний канабіс — популярна, але малодосліджена в Україні тема. Суспільство загрузло в нав’язаних стереотипах — від «це нешкідливі, винятково ненаркотичні речовини» до «це шлях до геноциду тотальною наркоманізацією». Ми спробували розібратися в темі, виключивши симпатії й емоції. Кому потрібен? Що лікує? Що справді треба зробити, щоб пацієнти мали до нього доступ, і де любителі вуличної марихуани й ті, хто потребує її лікувальних властивостей, беруть її зараз», — розповідає Інна Білецька.

Чи справді медичний канабіс допомагає хворим? Що насправді відбувається на чорному ринку марихуани в Україні й на медичному сірому? Та чи потрібно легалізувати використання канабісу на законодавчому рівні? Шукайте відповіді на ці питання разом із журналістами Суспільного у фільмі «Канабіс. Особливо небезпечний».

Дивіться фільм-розслідування власного виробництва «Канабіс. Особливо небезпечний» у неділю, 24 січня, о 20:00 на суспільному телеканалі UA: ПЕРШИЙ, а також у мобільному застосунку suspilne.tv.

Нагадаємо, упродовж 2020 року на Суспільному відбулися прем’єри ще трьох фільмів-розслідувань власного виробництва: «Дрогобич 101/1», «Сто років ізоляції» та «Помилка 83».

Читайте також: