:
Джамала та соліст The Maneken у журі відбору пісні на Євробачення-2021

Джамала та соліст The Maneken у журі відбору пісні на Євробачення-2021

29 січня 2021

Суспільне оголосило склад журі, котре обиратиме пісню гурту Go_A на Пісенний конкурс Євробачення-2021. До складу увійшли українські зірки та авторитетні експерти у музичній індустрії.

Склад журі:

  • Джамала — співачка, переможниця Євробачення-2016;
  • Євген Філатов — соліст гурту The Maneken, продюсер;
  • Руслан Квінта — музичний продюсер, композитор;
  • Ярослав Лодигін — член правління Суспільного мовлення, відповідальний за платформу телебачення;
  • Дмитро Хоркін — член правління Суспільного мовлення, відповідальний за платформу радіо.

«Думаю, що Go_A дуже непросто підготувати декілька пісень на вибір для журі, тому що зараз відбувається величезний пресинг на творчу команду через сподівання принаймні повторити успіх тогорічної пісні, яка перемогла у Нацвідборі на Євробачення-2020. Від них очікують пісні на кшталт попередньої або навіть кращої, щоб було більше шансів на гідне місце на Євробаченні. Я сподіваюся, що з матеріалу, який буде представлений, ми оберемо таку пісню.

Бажаю гурту Go_A, щоб цей додатковий відбір не став для них великим тиском, щоб вони успішно пройшли цей шлях і гідно представили нашу країну», — зазначив член правління, відповідальний за платформу телебачення Суспільного мовлення, Ярослав Лодигін.

Згідно з правилами відбору, представник України на Євробаченні-2021, гурт Go_A має представити не менше двох пісень для відбору журі.

Голосування журі визначить, з якою саме піснею представлятиме Україну гурт Go_A. Кожен член журі оцінюватиме пісні, представлені на розгляд, балами від 1 до 5. Бали від кожного члена журі додаються — так утворюється загальний рейтинг пісень. Композиція, яка набере найбільшу кількість балів за результатом оцінювання журі, стане переможницею відбору.

Якщо ж дві чи більше пісень наберуть однакову кількість балів, переможницю журі визначить шляхом голосування кваліфікованою більшістю голосів (понад 50% від складу журі). При цьому кожен член журі може голосувати за пісню лише один раз. Результати будуть оголошені до 10 березня.

Нагадаємо, гурт Go_A став переможцем на Національному відборі-2020. Через скасування Пісенного конкурсу у 2020 році, гурт Go_A представлятиме Україну на Євробаченні-2021 з новою піснею, як це було оголошено у березні 2020 року.

Цьогоріч 65-й пісенний конкурс Євробачення пройде у Роттердамі. Півфінали — 18 та 20 травня, фінал — 22 травня.

Читайте також: