:
«Культура політичного діалогу довго росте — нам є до чого прагнути», — ведуча «Зворотного відліку» Мирослава Барчук

«Культура політичного діалогу довго росте — нам є до чого прагнути», — ведуча «Зворотного відліку» Мирослава Барчук

10 лютого 2021

З понеділка, 15 лютого, на суспільний телеканал UA: ПЕРШИЙ повертається суспільно-політичне токшоу «Зворотний відлік». Традиційно в ефірі — фаховий аналіз актуальних питань порядку денного країни та гарячі й змістовні дискусії учасників передачі.

Читайте також: Суспільне оголосило пісню, яку Go_A представить на Євробаченні-2021

Авторитетні ведучі Павло Казарін та Мирослава Барчук модеруватимуть головний дискусійний майданчик країни, а співведучий, редактор VoxCheck Максим Скубенко, ретельно перевірятиме усе, що лунає в прямому ефірі та розвінчуватиме фейки.

За словами ведучої Мирослави Барчук, у новому сезоні глядачі побачать гострі та водночас конструктивні дискусії.

«Ми плануємо додати більше людських історій, сюжетів, включень людей з регіонів. Наприклад, у минулому сезоні ми спробували поєднати в ефірі заступницю міністра охорони здоров’я в студії й скайпом — лікаря-інфекціоніста з Чернівецької обласної лікарні. Вийшла дуже гостра, яскрава розмова, ми хочемо продовжити ось такі дискусії людей “з полів” із владою.

Мої очікування не змінилися. Ми наполегливо і вперто будемо просувати нашу філософію політичного токшоу. Предметну, розумну дискусію в студії з незалежними експертами, орієнтовану не на скандал, а на конструктив і на порозуміння. Культура політичного діалогу й суперечки довго росте — нам є до чого прагнути», — розповіла Мирослава Барчук.

Своєю чергою ведучий «Зворотного відліку» Павло Казарін переконаний, що кожен ефір сезону буде, як завжди, насамперед змістовним.

«Чесно кажучи, деякі речі хороші не змінами, а стабільністю. Сподіваюся, саме це — стабільність — буде вирізняти й новий сезон “Зворотного відліку”. Тому що будь-яка зміна “форми” цінна лише в тому випадку, коли вона щось додає до змісту, а не сама собою. Січень 2021-го подарував нам багато резонансних подій. У тому числі й рішення президента ввести санкції проти української “партії Кремля”. Особисто мені цікаво, наскільки далеко зайде ця еволюція чинної влади — і за цим процесом напевно буде цікаво спостерігати», — поділився своїми очікуваннями від нового сезону токшоу Павло Казарін.

Команда токшоу продовжує працювати над тим, щоб глядачі отримували перевірену правдиву інформацію, а політики й можновладці, запрошені на ефіри, говорили чесно та відверто.

«Нам важливо, щоб глядачі зрозуміли, що відбувається в тій чи іншій сфері життя України, і щоб на важливі запитання відповідали ті, хто безпосередньо ухвалює рішення. Ми прагнемо, щоб після кожної програми глядачі зробили свої висновки з того, що почули в ефірі», — розповіла виконавча продюсерка творчого об’єднання суспільно-політичного мовлення Катерина Феленюк.

«Ми не йдемо в руслі, яке задають партійні штаби або представники фінансово-промислових груп власним медіа. Дрібні політичні сварки нас не цікавлять. Можливо, завдяки їм легше привернути увагу до токшоу, але це не історія про повагу до глядачів. У кожній, навіть найскладнішій темі ми прагнемо дотриматися балансу. Ми запрошуємо на токшоу насамперед людей, які відповідають певному рівню фаховості. Ми запрошуємо насамперед тих, хто ретельно обізнаний у тій чи іншій темі», — зазначив шеф-редактор токшоу «Зворотний відлік» Петро Стебницький.

Токшоу продовжить будувати пряму комунікацію зі своїм глядачем — кожен може поставити своє запитання чи прокоментувати перебіг дискусії з допомогою Viber-чату. Найрезонансніші та найгостріші дописи обов’язково пролунають в ефірі.

Дивіться суспільно-політичне токшоу «Зворотний відлік» щопонеділка о 21:35 на телеканалі UA: ПЕРШИЙ, а також в ефірі UA: Українське радіо й на діджитал-платфорі YouTube.

Читайте також: