:
До роковин окупації Криму Суспільний мовник покаже низку тематичних проєктів

До роковин окупації Криму Суспільний мовник покаже низку тематичних проєктів

23 лютого 2021

В суботу, 27 лютого, в роковини початку відкритої фази окупації Криму Російською Федерацією, на суспільних телеканалах UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА відбудеться показ телепрограм про ті події.

Суспільний телеканал UA: ПЕРШИЙ покаже наступні передачі.

О 20:05 буде транслюватися документальний проєкт «Руський мір. Дари волхвів. Спецтуристи». Стрічка присвячена підготовці Російської Федерації до окупації Криму та спробам організувати сепаратистський рух в Україні в рамках «Російської весни». Команда проєкту повертає глядачів до подій семирічної давнини, а також показує, як до них готувалася російська агентура. О 21:00 глядачі зможуть ознайомитися з випуском «Новин», після чого продовжиться показ документального фільму «Руський мір. Дари волхвів. Спецтуристи».

Читайте також: «Наша Леся» — спецпроєкти до 150-річчя Лесі Українки на Суспільному радіо

О 22:20 відбудеться показ документального фільму «Крим, як це було». Стрічка розповідає історію українських офіцерів, солдатів та матросів, які під час захоплення Криму не зрадили свою присягу на вірність народу України. Продовжуючи виконання свої військових обов’язків на суші, на морі та в повітрі, безпосередні учасники розповідають про вторгнення й анексію українського Криму.

Телеканал UA: КУЛЬТУРА о 20:00 покаже документальний фільм «Операція "Крим"». Проєкт розповідає про реальні події березня-квітня 2014 року, спростовуючи російську пропаганду. Автори розкривають правду про те, як насправді відбувався псевдореферендум у Криму, який був прикриттям для прямої військової окупації частини території України.

Нагадаємо, що переглянути всі ці передачі можна 27 лютого на суспільних телеканалах UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА, а також у мобільному застосунку suspilne.tv.

Читайте також: